RETKO HUMAN ČOVEK: Vrbašanin našao novčanik, pa pokrenuo potragu da nađe vlasnicu!

Autor: novosti.rs

Vesti

14.02.2019

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biserka Obradović Ivanković iz Kule izgubila je novčanik, koji je završio na auto-putu, a vraćen je zahvaljujući poštenom nalazaču Bojanu Turzi iz Vrbasa.

RepublikaFoto: facebook.com/Biserka Obradović Ivanković
Biserka Obradović Ivanković

Biserka je zadivljena Bojanovim postupkom, koji se potrudio da je što pre obavesti da je novčanik nađen, a on skromno kaže da bi svako tako učinio.

Na putu za Novi Sad, gde je vozila dete na lekarski pregled, Biserka je u Vrbasu svratila na pumpu po gorivo. Pre ulaska u kola skinula je jaknu, a novčanik stavila na krov auta - i tamo ga zaboravila! Setila se tek kad je stigla do naplatne rampe kod Novog Sada. Drumarinu je platila njena sestra, a Biserka je alarmirala roditelje i kuma u Kuli i kolegu s posla u Vrbasu da potraže novčanik na pumpi i oko nje. Potraga nije dala rezultat.

- U novčaniku su bili lična karta, vozačka dozvola, zdravstvene knjižice svih članova porodice i platne kartice, koje sam odmah blokirala. Bila sam očajna - priča Biserka.

Foto: facebook.com/Bojan Turza
Bojan Turza

Bojan je kolima išao u fabriku, na posao, i nasred puta ugledao nešto crveno.

- Vratio sam se u rikverc i video novčanik. Otvorio sam ga, pogledao samo identitet vlasnika. Potražio sam Biserku na "Fejsbuku", ali sam utvrdio da ona na profilu nije bila od 2014. Među njenim FB prijateljima sam, po prezimenu, pronašao njenu sestru, kojoj sam dao svoj telefon... - ispričao je Bojan.

Biserka ističe plemenitost ovog mladića.

- Sto puta je ponavljao da neće ni slučajno da uzme nikakvu nagradu. A zaposlen je u firmi u kojoj su plate veoma male. Prihvatio je skromnu čast tek kad sam rekla da uzvraćam da me ne bi terao maler - kaže Biserka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading