(FOTO) Oko 20.000 kuća u Srbiji bez struje, drveće popadalo na elektro mrežu, POKIDANE ŽICE!

Autor: blic.rs

Vesti

12.02.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog vlažnog snega koji kida elektro provodnike i pod čijim teretom drveće pada na niskonaponsku i visokonaponsku mrežu, snabdevanje strujom u Zlatiborskom okrugu se otežava iz sata u sat.

Foto: instagram.com/007anamatkovic
Zlatibor

Procena je da je na ovom području trenutno bez struje između 15.000 i 20.000 domaćinstava, do pre samo nekoliko sati taj broj je iznosio oko 4.200.

Najteža situacija sada je u Bajinoj Bašti gde struju nema oko 5.000 potrošača. Trenutno je u kvaru 140 trafo stanica na području ove opštine.

- Telefoni u dispečerskoj službi zvone svaki čas, narod iz viših delova grada prijavljuje da nema struju, naša je procena da je bez napajanja oko 3.000 potrošača. Pitanje je kada će se snabdevanje normalizovati jer su zabeležena veća oštećenja na dalekovodima - nezvanično nam je rečeno u užičkoj Elektrodistribuciji.

U Kosjeriću gde jutros struju nije imalo oko 200 potrošača, broj kuća bez električne se udesetostručio tako da više od 2.100 domaćinstava čeka da ekipe EPS-a, kojima pomažu radnici komunalnog preduzeća, sanira kvarove. U istom problemu je oko 1.500 potrošača u ariljskim selima.

 

Jak vetar dodatno otežava, neki i bez vode

Povremeni jak vetar koji stvara snežne nanose dodatno otežava stanje na saobraćajnicama u višim predelima i selima oko Zlatara, Javora i Murtenice.

I Na području Nove Varoši  sneg, praćen olujnim vetrom bez struje ostavio oko 1.500 potrošača.

- Bistrica, Draževići, Dožetići, Akmačići, Vrlan, Miševići, Radoinja, Vilovi... Gotovo u svim seoskim mesnim zajednicama ima problema sa strujom. Zbog nestanka električne enegrije nekoliko sela je i bez vode i za sada su ta mesta prioritet - izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

U gradu oko 20 cm snega, na planinama i do pola metra

U gradskom području ove opštine od juče popodne palo je 20-ak centimetara snega, a u planinskim predelima i do pola metra. Trenutno je neprohodan put prema Jasenovu. Nekategorisani putevi u Novoj Varoši neće biti čišćeni dok padavine ne prestanu.

Preko hiljadu kuća i nekoliko privrednih subjekata je bez struje na teritoriji Požege, u selima Jelen Do, Glumač, Papratiše i Ježevica.

Na području Bajine Bašte od noćas struju nema preko 300 kuća u mesnim zajednicama Okletac i Bačevci, i pojedinim zaseocima na Tari. Snežna vejavica otežava saobraćaj preko Debelog brda. Na području Prijepolja bez struje je oko 500 domaćinstava u atarima sela Kaćevo i Crkveni Toci.

Prema njegovim rečima, sve ekipe EPS-a su na terenu i rade na oklanjanju havarija, a njima u pomoć posllate su i ekipe lokalnog komunalnog preduzeća. On se nada da će do večeras najveći broj potrošača dobiti struju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ("(●-● )尛蜰? Dephyhu สมบัติ (@dephyhu) on Feb 11, 2019 at 1:21pm PST

 

Sneg kidao žice

- Zbog snega koji je kidao žice struje nema u selima Zabava, Drmanovina, Ražana, ukupno oko 200 kuća. Ekipama EPS-a koje se probijaju do mesta havarije asistiraju naši komunalci koji čiste sneg sa puteva. Do večeras bi isporuka električne energije trebalo da bude normalizovana - prenosi Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iznenadio, opet :(

A post shared by Dalibor Simeunović (@nezni_dalibor_75) on Feb 11, 2019 at 4:25pm PST

 

Mestimičnih problema sa stujom ima na području Zlatibora, gde je noćas palo 30-40 centimetara snega, i Užica oko koga se od juče bele brda.

Kada će snabdevanje električnom energijom u Zlatiborskom orkugu biti normalizovano još nije poznato, tek u EPS-u kažu da su sve ekipe na terenu i najveći problem sa kojim se suočavaju uglavnom su nepristupačna područja na kojima treba intervenisati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading