Prijavljena epidemija gripa i u Moravičkom okrugu

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zavod za javno zdravlje Čačak danas je prijavio epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga", izjavila je za Tanjug Dragana Dimitrijević, šef za epidemiološki nadzor "Dr Milan Jovanović Batut".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U čačanskom Zavodu za javno zdravlje kažu da je epidemija gripa prijavljena zbog porasta pacijenata koji se javljaju sa simptomima sličnim gripu.

U prethodne dve nedelje u ovom okrugu prijavljeno je 349 obolelih, navode u zavodu.

Portparol Opšte bolnice u Čačku Biljana Kočović kaže za Tanjug da je sve više pacijenata sa respiratornim infekcijama u toj ustanovi.

- Na odeljenju intezivne nege primljeno je šest pacijenata od kojih su četiti na mehaničkoj ventilaciji. Dva pacijenta su u vrlo lošem stanju i ono se prati iz minuta u minut - kazala je Kočović.

Kod jednog pacijenta je potvrđen virus tipa A1H1N1, a rezultati ostalih pacijenata se čekaju. 

Epidemija gripa proglašena je još u Pirotskom, Zlatiborskom okrugu i na teritoriji grada Niša, a petnaest osoba je umrlo od ovog tipa gripa, kažu u Batutu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading