Kragujevačka policija dematovala! Penzioneru koji je nosio vešala nije određena mera pritvora

Autor:

Vesti

10.02.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kragujevačka policija privela je sinoć penzionera Slobodana Stefanovića jer je na protestu u tom gradu nosio improvizovana vešala sa obešenom lutkom. Međutim, njemu nije određena mera pritvora kao što je ranije pisalo u medijima, niti mu je zabranjeno da se čuje sa porodicom.

Foto: Ilustracija

- Apsolutno su netačne tvrdnje da je Stefanović, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome.

Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar. 

 

 

Inače S. S. je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku  - Izjavila je načelnice Policijske uprave Kragujevac Jasmine Rajković:

Njemu je sinoć pozlilo tokom saslušanja u policiji, pa je prebačen u bolnicu zbog hipertenzije. On je noć proveo u bolnici, a jutros oko 7 časova je pušten. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Verica

10.02.2019 17:13

Penzioneru iz Kragujevca koji je nosio vesala nije odredjen pritvor,vec ce protiv njega biti pokrenut redovan postupak.

Natasa

10.02.2019 17:30

Policija je odradila zadatak kako treba.

Maja

10.02.2019 19:35

Policija svoj posao radi krajnje profesionalno.

lana

10.02.2019 20:02

Policija odlicno radi svoj posao.