Tuga u Čačku! Roditelji se godinama borili sa sterilitetom, a sada ih je sreća napustila i dete im je preminulo

Autor: Novosti, Republika

Vesti

09.02.2019

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališan koji je danas preminuo, a zbog kojeg tuguje ceo Čačak, imao je sestru bliznakinju koja, na sreću, nema ozbiljnije simptome gripa. Za svaki slučaj, lekari čačanske bolnice brinuće o njenom zdravlju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dete starosti dve godine i osam meseci preminulo je jutros oko 5.40, na odeljenju pedijatrije u čačanskoj opštoj bolnici. Prema saznanjima, dete je hospitalizovano u petak uveče, i to sa znacima respiratorne infekcije.

Inače, roditelji malih blizanaca dugo su se lečili od steriliteta i godinama se nadali potomstvu.

 

Prema rečima doktora o ishodu ovog slučaja koji je potresao čačansku javnost obaveštene su sve nadležne ustanove i podnet je zahtev za kliničku obdukciju. Još nije poznato da li je dete bilo zaraženom virusom gripa tipa AH1N1.

 

 

Inače, roditelji su nekoliko dana pre nego što se dogodila tragedija dete vodili kod izabranog pedijatra u Dečji dispanzer ovdašnjeg Doma zdravlja, gde je dobilo propisanu terapiju.

 

Prema našim saznanjima, uzrok pogoršanja stanja deteta mogao bi da bude akutni respiratorni sindrom koji može da nastane kao posledica virusa gripa.

I hronični bolesnici M. S. (66), iz sela Orljane kod Doljevca, i Lj. J. (75) iz Suvog Dola kraj Niša, preminuli su u noći između petka i subote usled komplikacija uzrokovanih virusom gripa.

Kod oba pacijenta analizom krvi potvrđeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a oni su na Kliniku za infektivne bolesti primljeni u vrlo teškom stanju, kažu u KC Niš.

Prema njihovim rečima, u KC Niš su na Klinici za infektivne bolesti trenutno hospitalizovana 32 pacijenta, od kojih je jedanaestoro na respiratorima sa teškom kliničkom slikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading