Kompanija Dow Jones i Tanjug sklopili ugovor o saradnji

Autor: Tanjug

Vesti

09.02.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinska agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dau Džons, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti, na komercijalnoj osnovi.

RepublikaFoto: Printscreen/www.tanjug.rs
Tanjugov sajt

Do saradnje Dau Džonsa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije. 

Dau Džons je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dau Džons industrijski prosek, koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi. 

Kompanija poseduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend - dnevni list Volstrit Džornal, a fokusirana je na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje "informacionih alata" finansijskim kompanijama.

Poseduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dau Džons Njuzvajer, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dau Džons Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima. 

Dau Džons je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu Njuz Korporacije Ruperta Mardoka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading