UMRLO JOŠ DVOJE OD GRIPA: Muškarac (35) iz Sjenice i Užičanka (70), a još troma život pod znakom pitanja!

Autor: blic.rs

Vesti

05.02.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grip je odneo prve žrtve na području Zlatiborskog okruga! Usled komplikacija na plućima koje je izazvao virus AH1 preminuli su 35-godišnji mladić iz Sjenice i 70-godišnjka Užičanka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Broj preminulih od posledica gripa u celoj Srbiji sada se popeo na osam. Kako je rečeno u Zavodu za javno zdravlje Užice, kod muškarca iz Sjenice dokazano je prisustvo virusa, dok kod preminule Užičanke nisu uzeti uzorci brisa grla i nosa jer je grip dokazan kod člana njene uže porodice.

Troje životno ugroženo

Prema rečima dr Aleksandre Andrić iz užičkog ZZJZ od 28. januara do 3. februara registrovano je 1.382 pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu. U poređenju sa prethodnom sednicom, kada je zabeleženo 560 obolelih, odnosno istim periodom prošle godine kada je evidentirano 650 pacijenata, trenutno je više nego duplo obolelih od gripa.

Na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice Užice zbog gripa trenutno je hospitalizovano četvoro pacijenata od kojih su troje životno ugroženi.

 Osim njih u ovoj ustanovi, na infektivnom odeljenju, od gripa se leči još 25 pacijenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading