Suze same kreću: Migrant u Somboru, otac troje dece, našao prepun novčanik i vratio ga vlasniku - dobio i nagradu!

Autor: novosti.rs

Vesti

05.02.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migrant iz Iraka Ahmad Bevar (37), svega dva meseca boravi u Prihvatnom centru za migrante u Somboru, koji se nalazi na obodu grada.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Boskic
Goran Boškić

Sa suprugom i troje dece čeka na azilantsku proceduru u Mađarskoj kako bi otišao u Belgiju. Po zanimanju je moler i želi da taj posao nastavi u svom planiranom odredištu. On je u subotu, krenuvši prema centru Sombora, pored puta pronašao izgubljeni novčanik sa dokumentima, novcem i platnim karticama. U novčaniku je bilo više od deset hiljada dinara.

- Znao sam da ne smem da uzmem tuđu stvar niti novac. Odmah sam se vratio u migrantski centar i rekao šefu smene šta sam pronašao i predložio mu da pronađemo tog čoveka. Želeo sam ga da upoznam, ali nisam želeo nikakvu nagradu - kaže Bevar.

Goran Boškić, vođa smene u centru, veli da nije iznenađen Ahmadovim postupkom, znajući koliko migranti poštuju gostoprimstvo Srbije. Somborac koji je izgubio novčanik sa dokumentima pola sata proveo je sa poštenim nalazačem.

U Prihvatnom centru za Ahmada svi imaju samo reči hvale.

Bevar još kaže da želi da dobro vaspita decu, da se školuju i da budu dobri i pošteni ljudi.

Prema rečima Gorana Boškića, čovek je došao sa ćerkom u centar i doneo pun gepek slatkiša, sokova, hrane i poklona za porodicu ovog poštenog nalazača njegovog novčanika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading