Epidemija gripa u Pirotskom okrugu!

Autor: Tanjug

Vesti

05.02.2019

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavod za javno zdravlje Pirot prijavio je epidemiju gripa na teritoriji Pirotskog okruga što je do sada jedina prijava epidemije gripa na teritoriji okruga u Srbiji, potvrđeno je "Blicu" iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

RepublikaFoto: Bolnica

Prema podacima populacionog nadzora nad gripom od početka sezone 2018/2019, prijavljeno je ukupno 68.516 obolelih od oboljenja sličnih gripu, što je za 10 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle sezone.

U Institutu "Batut" navode da se najviše stope obolevanja beleže u uzrasnoj grupi od 0-4 godine i da se registruje nizak intezitet aktivnosti gripa i regionalna geografska rasprostranjenost.

- Najveća učestalost obolevanja beleži se na teritorji Pirotskog, Topličkog, Pomoravskog, Nišavskog, Braničevskog i Šumadijskog okruga. Zaključno sa današnjim danom u Srbiji je registrovano šest smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa infekcijom virusa gripa i kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo ovog virusa (uzrast 27 do 87 godina). Prvi smrtni ishod u ovoj sezoni prijavljeni su na teritoriji grada Beograda i Južnobačkog okruga a poslednji na teritoriji Nišavskog okruga - navode u Institutu "Batut".

U ovoj ustanovi navode da je epidimioliška situacija u Srbiji u vezi sa oboljevanjem od gripa "uobičajena i očekivana".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading