Poznati pitanjima rešetali spisateljicu: Srušiću mit o Mariću - napisaću knjigu o njemu!

Autor:

Vesti

02.02.2019

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Književnica Vesna Radusinović, koja je nedavno objavila novu knjigu "Vatra i led", u razgovoru za Srpski telegraf otkrila je detalje iz privatnog života.

RepublikaFoto: E-stock/D. Stanojević
Vesna Radusinović i Milomir Marić

Njene sagovornike, poznate ličnosti na čija pitanja je odgovarala, najviše je zanimalo kako izgleda njen život sa Milomirom Marićem.

Priznala je da će, kada joj pukne film, iz stana, i to kroz prozor, izbaciti i supruga i knjige koje godinama skuplja, kao i da je recept za skladnu vezu jednostavan: od problema praviš ludu zabavu i ne uzimaš sebe previše ozbiljno.

Slobodan Milosavljević, DS, bivši ministar

*Šta uspešna i dokazana žena i supruga savetuje svog životnog saputnika?

- Mislim da vaše pesničko biće utiče na to da verujete neproverenim glasinama i urbanim mitovima poput ovoga o savetovanju saputnika. Saputnik je takav da bi, da je kojim slučajem na vlasti, bio na vlasti isključivo do podne, a od podneva do večeri bi sam sebi bio najljuća opozicija. Noć bi bila za nešto malo sna, a i da se utvrdi koji je srpski junak i kada ošamario Čerčila, jer je to od neviđene važnosti za čovečanstvo i bez te informacije prosto ne može da se diše i bitiše.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj, lider SRS

*Čestitam vam što trpite Marića jer njega i njegove knjige je teško trpeti. Ako vam dosade njegove knjige i počnete ih razbacivati kroz prozor, hoćete li mi na vreme javiti kako bih se dole jagmio za njih?

- Hvala na čestitkama i na razumevanju, to mi je svakako značajan podstrek u daljem trpljenju Marića i njegovih knjiga, iako sam glavom bez obzira odbegla od te idilične simbioze još pre dve decenije. Marić se, kao što znate, često poistoveti sa svojim sagovornicima, a kako mu je jedno vreme u glavi stanovao Mimara, u tom smislu mu je i stan zatrpan svim i svačim. Ja ću vam svakako prvom javiti kada mi pukne film, kada pozovem diviziju "vukovaca" i krenem sve da bacam, ali nemojte uopšte brinuti jer ne verujem da će biti neke gužve ispod pendžera.

 

 

Dragan Đurić, vlasnik "Zekstra grupe"

*Ko je bolji pisac, vi ili vaš suprug Milomir Marić?

- Apsolutno ja. Lepo vidim svoju sudbinu. Moraću i njemu da napišem neku knjigu jer je postao usmeni književnik, uglavnom za nepismene.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Đurić

Nebojša Krstić, analitičar

*Koja ti je tvoja knjiga najdraža i zašto? Ko ti omiljeni domaći pisac? Da li je Tabašević zaslužio Ninovu nagradu?

- Najdraža mi je "Muškarci su kao čokolada" zato što je prva i zato što mislim da tu količinu strasti nikada više neću moći da unesem ni u jedno štivo. Tu knjigu je hvalio i Dobrica Ćosić jer je u njoj našao ključne razlike između muslimana i Srba. Moj omiljeni pisac, živ zauvek u mojoj glavi i srcu, jeste Momo Kapor.... Kako mogu da volim nekog drugog više od njega, koji me uporedio sa Bukovskim, Džejn Ostin i Žorž Sand, sve odjednom i u miksu...

Jeste je zaslužio, naravno, jer je maestralno, očima deteta opisao sve strahote i užase sumanutih ratova vođenih 90-tih, kad su se dvoumili da li da ga bace sa mosta u Mostaru ili da mu daju pištolj da puca u vazduh u znak slobode i oslobođenja...

Darko Glišić, predsednik IO SNS

*Je l' ima još slobodnog prostora u stanu za knjige ili je Milomir sve to popunio?

- Tamo nema mesta ni za njega niti može da prođe iz jednog salona u drugi ako u hodu ne posklanja knjige oko sebe. A to radi lično, iako je žena koja mu posprema stan bibliotekarka u penziji.

Zoran Gajić, predsednik OSS

*Planirate li da napišete knjigu kako je živeti sa Milomirom Marićem?

- Dobra ideja, da se konačno sruši televizijski mit o njemu.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde

*Ako postoji fudbaler u Srbiji o kom bi mogla da se napiše knjiga, ko bi to bio?

- Definitivno Dragoslav Šekularac, koji je bio veći od svih knjiga koje su o njemu napisane.

Dušan Borković, najbolji srpski automobilista

*Ko više u kući priča o poslu, Milomir Marić ili vi?

- Marić trpi užasne bolove u jeziku kad se vrati kući, a ima običaj da naprosto zanemi. Sem toga, tvrd je na ušima i ne može da me sluša. Ni ja nisam preterano razgovorljiva oko posla.

HIT PITANJE
SUPRUG VESNE RADUSINOVIĆ
Milomir Marić, novinar i urednik televizije Hepi

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Milomir Marić

*Da li opasne žene mogu bukvalno od svakog da stvore čoveka?

- Dragi Mare, jedino u tvom slučaju je to nemoguće.


Iva Štrljić, glumica

*Šta radiš da bi sačuvala vedrinu duha i svoju lepu ljubavnu priču?

- Znaš ti to i sama, draga Ivo. Kloniš se klišea, od problema praviš ludu zabavu, ne uzimaš sebe previše ozbiljno i shvatiš da lepota pomaže tek onoliko koliko joj ne daš da ti odmogne. Jer lepota je moćna, ali je duh apsolutno nadmoćan...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading