(VIDEO) Čelični Srbin razvalio Amere na ultramaratonu: Za "sajevca" Jovicu Spajića i -50 ne predstavlja nikakav problem

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

31.01.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin Jovica Spajić pobednik je takozvanog "Polarnog vrtloga" - ultramaratona koji se svake godine održava u Sjedinjenim Američkim Državama krajem januara ili početkom februara. Ove godine, održan je 135. po redu ultramaraton, a na tronu se našao čelični Srbin koji je kroz cilj prošao zajedno sa Amerikancem Skotom Hobergom sa vremenom od 36 sati i devet minuta!

Inače, suština ove trke je da se održava u najtežim i najhladnijim uslovima, a takmičari trče ukupno 217 kilometara, sa krajnjim odredištem kod jezera Vermilion u Minesoti.

Ove godine učestvovalo je 146 takmičara u četiri discipline: trčanje, vožnja bicikla, skijanje i takozvano kik-sankanje.

Mnogi trkači su sa sobom nosili opremu koja bi im u određenim kilometrima bila preko potrebna.

Mnogo njih je odustalo, a mnogi koji su uspeli da prođu kroz cilj, fotografisani su sa injem na bradi, obrvama, sa zaleđenim nozdrvama, dok je pojedinim takmičarima celo lice bilo prekriveno.

Kroz cilj je prošli ukupno 52 takmičara, što je, mora se priznati, u ovakvim uslovima veliki uspeh.

 

 

Zamislite, tek, kakav je uspeh da tek neko pobedi... A pobedio je Srbin!

Jovica Spajić je pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica. Srbiju predstavlja na mnogim ultramaratonima širom sveta, od onih koji se održavaju u najvrelijim uslovima, pa sve do ovakvih gde se temperatura spusti i do -50 stepeni Celzijusa.

Jovica i Hoberg stigli su na cilj zagrljeni sa vremenom od 36 sati i devet minuta, podelivši prvo mesto. Najbrža takmičarka bila je Fej Norbi iz minesote, koja je "sve prepreke" prešla za puna dva dana, odnosno 48 sati i 34 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading