UPOZORENJE METEOROLOGA: Prete nam poplave, sneg se naglo topi!

Autor:

Vesti

31.01.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled porasta temperature od petka do nedelje doći će do naglog otopljavanja snega uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar, upozorio je RHMZ.

RepublikaFoto: Tanjug
POVEĆANJE VODOSTAJA: Najrizičniji su mali tokovi

Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić potvrdio je da se može očekivati povećanje vodostaja reka kada sneg koji je pao počne da se topi.

Vodostaji prvog reda su, prema njegovim rečima, pod kontrolom i tu ne treba očekivati iznenađenja, ali su rizičniji mali tokovi, čije je održavanje u nadležnosti lokalnih samouprava.

- Lokalne samouprave treba da imaju spremne planove za odbranu od poplave. Imamo rečne slivove koji su puni đubreta, koje veća voda pokrene do prvog suženja i tada dolazi do problema i izlivanja reka - naveo je Ristić za RTS.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Ratko Ristić (desno)

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije, u predelima do 1.500 metara, doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

DEKAN ŠUMARSKOG: Lokalne samouprave treba da imaju spremne planove za odbranu od poplave

Meteorolozi za danas najavljuju oblačno vreme, sa mogućom kišom, susnežicom i snegom po podne. Temperatura će biti od minus tri ujutro do maksimalnih sedam stepeni preko dana.

Do nedelje će biti vetrovito i uglavnom suvo, a od ponedeljka mestimično sa kišom, na višim planinama sa snegom uz manji pad temperature.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading