Vučić u gostima kod najstarije Srpkinje (107): Evo šta mu je poverila!

Autor: Republika

Vesti

29.01.2019

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas najstariju Srpkinju, 107-godišnju Nadeždu Pavlović, u njenom domu na Vračaru, nakon što je do njega došao glas da želi da ga upozna.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Najstarija Srpkinja i predsednik Srbije

Gospođa Nadežda, učiteljica u penziji, živi sama. 

Nikada se, kaže, nije bavila politikom, ali dugo pamti i prati sve što se događa, pa je "zapazila" snagu i energiju koju Aleksandar Vučić ulaže u boljitak naroda i zemlje, koliko se on trudi i bori, što je na njenoj životnoj lestvici vrednosti visoko u vrhu i zato je i poželela da ga lično upozna. U tom sistemu vrednosti još jedan Aleksandar - kralj Aleksandar Karađorđević - uživao je poštovanje i naklonost tada studentkinje Nadežde, i to su jedine dve ličnosti na čelu zemlje za njenog života koje izdvaja, od vremena kralja Petra do danas.

Plakala je kada su Aleksandra Karađorđevića ubili u Marselju, a Tita nikad nije volela, a ta osećanja podelila je danas i sa predsednikom Vučićem. Vučić je zamolio da mu ispriča kako je bilo te 1934. godine, kako je saznala za ubistvo kralja Aleksandra i kako je bilo tokom Drugog svetskog rata. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

"Mi smo ga iskreno voleli... Kada je poginuo i kada se to desilo, bila sam u Beogradu, znam da smo klečali i plakali. To je bio dugački spalir", prisetila se gospođa Nadežda. Ne seća se, kaže, kako je tačno saznala za ubistvo kralja, ali se seća da su svi izašli na glavnu ulicu. 


"Imala sam novu lepu haljinu,, ali nije mi bilo žao da da kleknem i isprljam je. To je bio plač od srca", rekla je ona. Predsednik je podelio sa njom svoju zainteresovanost za kralja Aleksandra, koji je, primetio je, potpuno odbacen od Srba, nema "svoju" ulicu, spomnenik, a bio je ne samo kralj ujedinitelj, već vrlo obrazovan, vešt i prilično skroman. 

"Jeste... A, za Titom nnismo ništa žalili", odgovorila je uz osmeh. Nadežda se jako obradovala Vučićevoj poseti, pažnji, ali i poklonima koje joj je doneo, a posebno brošu kakav priliči dami njenog kova

Tim pre što joj je, kako je poverila svom gostu, veoma važno kako izgleda. Poverila mu je i da je "užasno slaba" na slatkiše, da je deca teraju da koristi hodalicu, iako joj "uopšte nije potrebna"...
 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Predsednik je uzvratio zahvalnošću, lično njoj, kao penzionerki, ali i svim penzionerima, što, kako je rekao, imaju razumevanja za državu, i što su pokazali poštovanje prema državi i zemlji. Rekao joj je kako je Srbija napredovala, da ima dobre rezultate i da će i dalje napredovati i penzije rasti.

Popričao je s njom i o ulozi i značaju gerontodomaćica u životu naših najstarijih. Mnogo mu je značilo, rekao je Nadeždi, što ju je upoznao, i podelio utisak iz susreta sa njom - kako je važan zdrav duh i kod starijih.

Nadežda Pavlović je, inače, radni vek provela kao učiteljica. Ima dvoje dece, petoro unučadi i šestoro praunučadi. Njena ćerka živi sa porodicom u SAD, a sin u Novom Sadu. Predsednika Vučića Nadežda je sačekala u društvu unuke Ljubice (43), iz Novog Sada, jedine njene unuke koja živi u Srbiji. 

Rođena je 1. januara 1912. godine. U Beogradu je završila Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Ana

29.01.2019 15:09

Starija populacija zasluzuje veliku paznju i ovo je divan gest predsednika Vucica!

caca

29.01.2019 15:10

Svka cast Vucicu na tako lepom gestu!!!On je gospodin covek koji postuje sve generacije!!!

dada

29.01.2019 15:13

Predsednik joj ukazao veliko postovanje.

Lela

29.01.2019 15:19

Vidi se da predsednik Vucic vodi racuna o svim gradjanima,ovo je za pohvalu.....