Platiš 200 dinara i pravo u SMRT: Studenti masovno kupuju novu opasnu drogu preko interneta

Autor:

Vesti

29.01.2019

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modafilin je nova droga koju pretežno kupuju studenti u Srbiji i to preko interneta. Da nesreća bude veća cena ove opasne droge je samo 200 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Modafinil su inače tablete koje se koriste za lečenje poremećaja sna, a mladi u našoj zemlji ih zloupotrebljavaju i koriste za poboljšanje koncentracije i budnosti. Pored studenata, navodno ih koriste i taksisti, a cena jedne pilule je 200 dinara.

Modafinil stručnjaci takođe karakterišu kao vrlo opasnu drogu.

6 sati traje dejstvo tablete

- To je psihoaktivna i psihostimulantna supstanca, nalik amfetaminu. Nema identična svojstva, ali se može tako posmatrati. Ova supstanca nije registrovana kao lek na našem tržištu, znači da je ilegalno prisutna i pominje se internet kao način za njeno nabavljanje - rekao je dr Janko Samardžić, klinički farmakolog s Medicinskog fakulteta, za TV Prva.

 

 

Posledice

  • psihički poremećaj
  • srčani problemi
  • poremećaji u organizmu
  • napad panike
  • halucinacije
  • smrtni ishod

Podestimo, Srbiju se preplavile opasne psihoaktivne supstance, a prošle godine u našoj zemlji droga je odnela pet mladih života! Svi su preminuli usled korišćenja kineskog ekstazija, koji je čak pet puta jači od običnog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading