PALMA ISPUNIO OBEĆANJE: Jagodinci se od danas voze besplatno!

Autor: Republika

Vesti

20.01.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas za Tanjug da se od jutros svi Jagodinci voze besplatno gradskim autobusima.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dragan Marković Palma

- Besplatan autobuski prevoz za 80.000 građane obezbedila je Skupština grada u gradskom i seoskim područjima - precizirao je Marković.

On je podsetio da 14 godina u Jagodini beplatan prevoz imaju đaci i stariji od 65 godina, a od sada i svi ostali. Marković je ocenio da će ovo biti značajna ušteda za kućne budžete Jagodinaca, i istakao da je grad pozvao sve poslodavce da ne ukidaju naknadu za putne troškove svojih radnika, što će biti vid povećanja plata, jer će se radnici voziti besplatno.

O besplatnom prevozu građani su prošlih dana upoznati preko medija a zatim i preko flajera, koji su građanima ostavljani i u poštanske sandučiće. U Jagodini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, po poslednjem popisu stanovništva, živi 71.852 stanovnika, 49,72 odsto ih živi na selu, nezaposleno je oko 9.000, starijih od 65 godina je 18,31 odsto, a prosečna starost stanovništva je 42,7 godina. Za besplatan prevoz Jagodina će, prema ranijoj izjavi Markovića, iz budžeta izdvojiti 118 miliona dinara. Gradski i linijski prevoz u Jagodini obavlja lokalno preduzeće "Zoran Rajzen".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading