Lotomanija u Subotici u punom jeku! Uveliko se raspreda ko je srećni dobitnik, a neki od komentara su brutalni

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2019

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekordni "loto" dobitak osvojio je neko iz Subotice, a mnogi sugrađani "loto-milionera", a verovatno i ostali građani Srbije, maštaju o tome šta bi oni uradili da imaju više od 570 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Na severu Bačke "loto" je glavna tema od kada je izvučena sedmica, a lokalni sajtovi preplavljeni su porukama srećnom dobitniku i komentarima.

Vode se polemike da li je u redu tragati za osobom koja je osvojila toliko novca, raspravlja se o ispravnosti igre i naravno, mnogo se mašta.

Ali, čak i u ovoj vesti prednjače komentari o politici i teorije zavere, a jedan od tih glasi: "Nikada nećemo saznati ko je dobio ovu premiju, a to znači da ona najverovatnije i nije završila kod nekog srećnog dobitnika". "Pre neki dan sam pročitao negde da će verovatno da bude izvučena sedmica kako bi se pokrili troškovi dočeka Putina. I eto… obistinilo se.." – neki su od komentara.

- Mene baš interesuje zašto vas sve interesuje ko je dobitnik? To je samo njegova privatna svar, ničija druga. Ako ste kivni, a znam da jeste, igrajte i vi "loto"… Sreća prati ljude iskrena srca i dobrih namera - napisao je jedan Subotičanin, dok drugi pita:"Čemu tolika frka, trebalo bi da bude sve diskretno jer je previše mafijaša i lopova".

"Dobitnik": Od danas više ne radim!

A jedan čitalac se našalio, ili nije, i napisao pod nadimkom "dobitnik" ovo:"Evo da Vam se javim dragi moji! Od danas više ne radim! Želim da se odužim Bogu i porodici za sve ove pare što sam dobio... Pare ću pametno trošiti, pomoći i neke kojima trebaju, a nekoliko mladih i marljivih ljudi ću posebno nagraditi da osete da se trud isplati. Roditeljima, sestrama, braći, i dobrim familijarnim pojedincima bih darovima produžio život i uticao bih da malo uživaju, ali da se ne pretvore u neljude... Odbiću svakog džabalebaroša, neradnika i političku protuvu od sebe... Daću im to jasno do znanja. Ovako bih ja to uradio da sam dobio! Čestitke pravom dobitniku", zaključio je "dobitnik“.

Javi se i reci šta ćeš sa tolikim novcem!

U trafici u kojoj je uplaćen dobitak kažu da ne očekuju da im se pojavi vlasnik dobitnog listića, ali i da lokacija uplatnog mesta apsolutno ne mora da znači da je dobitnik iz Železničkog naselja ili sa Makove sedmice.

- Idemo Subotica!!! Ja sam čuo da je dobitnik iz Žednika! Jel ima neko iz Žednika na chatu da kaže jel se puca?

RepublikaFoto: pixabay.com

Na ovaj komentar niko nije odgovorio, niti Žedničani znaju da je to tačno, ali mnogi su javno prozvali dobitnika da kaže šta će da uradi sa toliko novca.

- Ja razmišljam i ne znam šta bih smeo da radim, a da ostanem neprimetan za društvo i okolinu da sam ovoliko novca dobio? Ne smem da kupim novi auto, stan, kuću. Odakle ako imam platu 40.000 dinara. Zeznuto malo – razmišlja jedan Subotičanin.

 

Usledili su odgovori.

"Zaključaš kuću, pokupiš gaće samo i ćao. Preseliš se brate na more. U tišini nestaneš. Jedan Subotičanin manje. Ode ovaj na more negde", komentari su u nastavku "polemike".

RepublikaFoto: pixabay.com

Ko je te noći primljen na koronarnu, taj je!

Bilo je i "detektivskih", kao što je ovaj:"Onaj ko je te noći primljen u koronarnu jedinicu to mora da je srećni dobitnik. 711.000.000 dinara. Haos! A možda do tada nije imao ni za kiflu. Zamislite vi taj preokret! Aiiii... Nema tih para koje se ne mogu potrošiti. Srećno ti bilo dobitniče".

Bilo je i iskrenih:"Bravo. Iskreno, zavidim, ali u isto vreme žalim dobitnika. Svi će ih kao lešinari napadati, takozvani rođaci, prijatelji, država. Lično ne znam šta bih s tolikim parama, kuća, auto, stan, letovanje? Zdravlje je ono što se ne može kupiti parama. Sreća. To je poklon s neba. Hoće li je imati? Neka pokušaju da uživaju. Srećno".

Lutrija Srbije: Čekamo da nam se javi

Ko je dobitnik rekordnih 6,05 miliona evra, još nije poznato ni organizatorima igre na sreću.

- Srećni dobitnik sedmice, izvučene u 4. kolu igre na sreću loto, još se nije javio. Zakonski rok za javljanje je 60 dana, a u istoriji Državne lutrije Srbije, nismo imali slučaj da se dobitnik nije pojavio – saopšteno je "Blicu“.

Mnogi u Subotici spekulišu i gradom kruže razne priče od toga da dobitnik danima slavi, da je iz naselja u kom je uplatio dobitnu kombinaciju, ali i da uopšte nije iz ovog grada, da je uspešan poslovan čovek, da je radnik sa prosečnom zaradom... Pretpostavki je milion, ali je sigurno da ko god da je u pitanju uz malo ulaganja zauvek je rešio finansijske probleme i na pragu je ispunjenja svih želja koje mogu da se plate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading