U "Adonisu" nešto kriju: Zvali naše reportere u bolnicu, pa se predomislili!

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Vesti

19.01.2019

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pozvali nas u goste, pa se predomislili! Nadležni u privatnoj bolnici "Adonis" iz Beograda, koju je bivša pacijentkinja prozvala za loše uslove, neurednost i uporedila je sa štalom, nisu dozvolili ekipi Srpskog telegrafa da dođe i lično se uveri kakvo je zaista stanje u ovoj klinici. Na naš prvi poziv u bolnici nam je najpre rečeno da su spremni da nas ugoste, ali su, kada smo ih pozvali da kažemo da dolazimo, povukli poziv i rekli da ne dolazimo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bolnica Adonis

NISMO DOBRODOŠLI

Podsetimo, jedna čitateljka Srpskog telegrafa (ime i prezime poznato redakciji) kojoj je u "Adonisu" hirurški odstranjena promena iz dojke usled tumora ogorčena lošim iskustvom poslala je pismo u kojem navodi da su državne klinike hoteli sa pet zvezdica u odnosu na ono što je ona videla i doživela u ovoj privatnoj i da je jedva čekala da pobegne iz tog, kako je navela, užasa.

- Bolnica je više ličila na štalu nego na privatnu bolnicu. Toliko je skučena da ljudi preskaču jedni preko drugih, neuredno je i neuslovno. Sam prostor ima od 100-120 kvadrata, dve sobe sa dva kreveta. Videla sam čoveka koji je ležao na kolicima jer nisu imali krevet da ga smeste. A debelo je platio operaciju. Posle intervencije ležala sam nekoliko sati, o meni je brinula sestra, koja je bila divna, i na moju opasku da je "Adonis" sve drugo osim bolnica, da je neuslovno, rekla da sam u pravu - napisala je ona želeći da podeli svoje negativno iskustvo sa ovom klinikom.

PACIJENTKINJA: Jedva sam čekala da pobegnem iz tog užasa. Bolnica je više ličila na štalu nego na privatnu kliniku

Reporteri Srpskog telegrafa hteli su da se na licu mesta uvere u stanje u ovoj bolnici i, pošto su nam prvo rekli da možemo da dođemo i napišemo onako kako jeste, spremni na to, spakovali smo se i potvrdili dolazak, ali nam je tada poručeno da nismo dobrodošli i da će nam se javiti njihov branilac?!

JAVIĆE VAM SE ADVOKAT

- U razgovoru sa advokatom posavetovan sam da ne primam nikoga, a on će kontaktirati sa vama koliko od ponedeljka - kaže dr Milomir Gačević iz ove klinike.

Na optužbe bivše pacijentkinje iz bolnice "Adonis" za Srpski telegraf ranije su naveli da ispunjavaju sve uslove za rad uključujući i broj kreveta, a na pitanje da li je tačno da je doktoru tokom operacije lampa pala na pacijenta, umesto konkretnog odgovora poručili su da je oprema ispravna i da se redovno servisira. Međutim, mi nismo imali prilike da se uverimo ni u šta od toga.

Samo za salu se plaća 500 evra

Ova, sada već bivša pacijentkinja, između ostalog napomenula je i da je od sestre saznala da se doktori presvlače u špajzu, kao i da imaju svega četiri kreveta, a da je za specijalnu bolnicu obaveza deset, što je, tvrdi, kasnije i sama našla u pravilniku. Napisala je i da je operaciju platila u evrima i da to čine i svi ostali pacijenti, a da cene nisu male i da samo sala košta 500 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading