Doček Srpske Nove godine u Jagodini za pamćenje: Građane zabavljao Haris Džinović

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2019

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novu godinu po Julijanskom kalendaru, Srpsku novu godinu, uz folk pevača Harisa Džinovića, po veoma hldnom vremenu, uz raskošan vatromet i puno pirotehnike, dočekalo je na gradskom trgu više od 1.000 Jagodinaca i građana drugih gradova Pomoravlja i Šumadije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Organizator je bila Skupština grada, a na trgu je dežurao veliki broj policajaca, vatrogasci i ekipe Službe hitne pomoći, koji nisu imali posla.


Za one koji bacaju petarde i druga piriotehnička sredstva, policija je na trgu oslobodila prostor, da ih ne bi bacali u publiku. 

Policajaci na trgu rekli su Tanjugu da niko, ni policija ni vatrogasci ni lekarske ekipe, na trgu nije imao posla. 


Doček na trgu je bio i u Svilajncu, uz muzički prgram, kuvanu rakiju, vino i čaj. 
RepublikaFoto: Promo foto
Haris Džinović

Skupština grada Jagodine, doček Srpske nove godine, tradicionalno, upriličila je u Restoranu "Tigar" za privrednike, zdravstvene i prosvetne radnike, predsrtavnike sredstava informisanja, pravosuđa, policije, penzionere...

Njih je pozdravio predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, koji je najavio skori početak izgradnje Fabrike aviona i Aerodroma u Jagodine. 

- Aerodrom će biti završen za dve godine - rekao je Marković i istakao da će za "nekoliko dana" biti završen i grandiozni spomenik Jovanči Miciću legendarnom Jagodincu, svetskom putniku i glavnom  junaku u komediji "Put oko sveta", srpskog komediografa Branislava Nušića. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading