Apokalipsa u Kuršumliji! Putevi okovani ledom, sneg pola metra

Autor:

Vesti

13.01.2019

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog snežnog pokrivača u Kuršumliji koji je dostigao visinu i od pola metra pojedini putni pravci ka najudaljenijim planinskim selima i dalje su neprohodni.

RepublikaFoto: Tanjug/A. PAP
Foto: Ilustracija

Zbog leda i snežnih nanosa, Hitnoj službi u Kuršumliji javilo se šestoro pacijenata sa povredama.

Načelnica Hitne službe Doma zdravlja Nevena Vučković rekla je da je ta služba, u protekla tri dana, zbrinula šestoro pacijenata, koji su zadobili povrede na ulicama Kuršumlije.

- Gotovo svi pacijenti su došli sa prelomima, ruku, nogu, kuka. Imali smo i jedno dete medju povredjenima. Troje pacijenata je poslato na dalje lečenje u bolnici u Prokuplju - kazala je Nevena Vučković Radnici JKPD "Toplica" Kuršumlija već nekoliko dana rade u dve smene, a na terenu je angažovana kompletna mehanizacija tog preduzeća.

Predstavnik JKPD "Toplica’" Stefan Mitrović kazao je da se još uvek radi na probijanju puteva ka najudaljenijim planinskim selima kuršumlijske opštine.

- Sve ulice u Kuršumliji su očišćene, a zbog velikih snežnih nanosa svi zaposleni u ovom preduzeću su angažovani u dve smene, kako bi osposobili puteve ka najudaljenijim selima. Do pojedinih sela je veoma teško doći jer su veliki snežni nanosi, ali se uspešno sa njima borimo - kazao je Stefanović.

Putevi prema Prolom banji, Lukovskoj banji i Kuršumlijskoj banji su prohodni, kao i prema drugim važnijom mestima. Visina snežnog pokrivača dostigla je u nižim predelima kuršumlijske opštine oko pola metra, a u planinskim područjima je znatno viša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading