(VIDEO) Nisu mi se ni zahvalili: Srpkinja iz Milvokija spasila bosonogu devojčicu, reakcija roditelja je bizarna

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

11.01.2019

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irena Ivić iz Prokuplja postala je planetarna zvezda. Ne postoji medij u SAD, ali i širom sveta, koji nije preneo vest o Srpkinji kako u Milvokiju spasava osmomesečnu devojčicu dok je bosonoga i oskudno odevena hodala ulicom po hladnom vremenu.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Spasila dete: Irena Uvuć

Naime, ona je prošlog meseca vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala dete, a sada je za "Blic" opisala kako je usred vožnje primetila devojčicu, kako se oseća sada, da li su je iznenadile reakcije koje stižu iz svih delova planete, ali i da li zna kako je dete uopšte završilo na ulici bez nadzora.

U blizini autoput

- To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice videla malo dete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mesta je i autoput. Morala sam da zaustavim vozilo. Moj cilj je bi samo da zgrabim dete da ne ode na autoput - ispričala je za "Blic" maltene u dahu.

Kako kaže, odmah joj je bilo jasno da devojčica, za koju je prvo mislila da je dečak, ima oko godinu dana.

- Unela sam dete u autobus i počela da pratim protokol koji imamo za takve i slične situacije. Pozvala sam dispečera, a onda su obavešteni i vatrogasci i policija. Brzo su došli, a došao je i moj supervizor - kaže Irena.

Ona otkriva da je bila veoma zbunjena i da ju je situacija prilično omela.

- Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sedištu, ali verujte uopšte se nisam setila - rekla je za "Blic", dodajući da se devojčica ubrzo smirila kada ju je uvila i smestila u krilo, pa je samo stavila prst u usta i zaspala.

Nakon nekog vremena, pojavili su se i članovi porodice deteta.

- Nisam verovala da neko može da pusti dete na ulicu i ne zna gde je. Nisam mogla da verujem da se takve stvari dešavaju. Nisam saznala šta se dogodilo i kako je dete završilo samo na ulici, a oni mi nisu ni zahvalili - poslednje reči izgovara potpuno nehajno, ali to je, kako nam je rekla, zato što veruje da je najnormalnije postupila i ne shvata zašto je njen postupak odjeknuo maltene u svim delovima planete.

Nije očekivala pažnju medija

- Nisam očekivala ovakve reakcije. Jesam da mi možda nadređeni nešto kaže ili da me pohvali, ali da ceo svet priča o ovome, nikako. Govorila sam sa brojnim medijima, svi me zovu. Znate, toliko sam se umorila da danas zbog toga i poziva nisam mogla ni da odem na posao - ispričala je Irena skromno za "Blic".

Profesionalac

Na pitanje kako je usred vožnje uspela da primeti dete i šta joj je prvo skrenulo pažnju, a onda je usledio odgovor koji je u potpunosti prikazao njenu profesionalnost i posvećenost poslu.

- Znate ja uvek gledam i sa strane. To mi je normalno. Ne znam da li i drugi vozači to rade, ali ja uvek moram da gledam i pokušavam sve da vidim. Prolazili su i automobili, jesu, ali ovo je Amerika i ljudi nekako ne brinu toliko. Ipak, ja moram, ne umem i ne želim drugačije - rekla nam je Irena.Irena je upravo u jednom od brojnih intervjua koje je dala nakon događaja ispričala i da je prvi put u SAD došla 2000. godine, dok je odluku da živi u toj zemlji donela 2016. godine. Prvo je vozila školski autobus, zatim kamion i na kraju gradski autobus: "Nisam imala potrebu da napustim Srbiju, imala sam dobar posao u Merošini, bila sam učiteljca. Odlučila sam da dođem jer sam dobila papire za SAD. Učila sam engleski, išla sam svaki dan u školu, kao student i sada radim kao vozač autobusa".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading