POBUNA UČENIKA U PROKUPLJU: Kolektivno napustili nastavu iz jednog razloga

Autor: juznevesti.com

Vesti

09.01.2019

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog hladnih učionica, đaci dva odeljenja četvrtog razreda Gimnazije u Prokuplju napustili su nastavu. Oni su o tome obavestili svoje razredne starešine, koji su pokušali da ih ubede da to ne smeju da rade, ali su učenici ipak napustili školu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

"Južne vesti" pišu da su to saznali od učenika, a da ni direktor Gimnazije Dragoslav Minić, kao ni članica Gradskog veća Maja Ranđelović nisu odgovarali na telefonske pozive novinara.

Školu su napustili učenici IV/4 i IV/5, a njihovi roditelji su najavili da decu neće puštati u školu dok se grejanje ne reši, o čemu su, kažu, obavestili i Gradsku upravu i gradonačelnika Aleksandra Simonovića.

Gradonačelnik tvrdi da je Grad sve uradio da učionice budu tople.


- Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za grejanje Gimnazije, javna nabavka je sprovedena i potpisan je ugovor. Gimnazija u ovom trenutku ima dovoljnu količinu goriva za grejanje, tako da, što se tiče Grada, sve što im je potrebno da učionice budu tople, mi smo im obezbedili - napisao je u SMS poruci gradonačelnik.
Foto: Republika

Sredinom decembra, kako navode "Južne vesti", đaci u Gimnaziji su imali skraćene časove od 30 minuta, jer su i tada učionice bile hladne, iako je direktor tvrdio da su te nedelje časovi skraćeni zbog Svetog Nikole.

Gimnazija već dugo ima problema sa fasadom i dotrajalom stolarijom, a januara 2018. bilo je problema s plafonom, nakon čega je nastava bila prekinuta sedam dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading