JEZIVE PROGNOZE ZA BEOGRAD: U narednih 48 sati pašće skoro pola metra snega

Autor: Republika

Vesti

09.01.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon današnjeg sastanka sa direktorima javnih komunalnih preduzeća, gradonačelnik Zoran Radojičić upozorio je da se u popodnevnim časovima očekuju nove padavine, koje će dovesti do formiranja debelog snežnog pokrivača.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Iako je RHMZ za glavni grad u prestojećem naletu padavina prognozirao "tek" deset centimetara snega, Radojičić najavljuje da se očekuje trostruko više.

– Prognoze su da će pasti oko trideset centimetra snega, zbog čega smo se dogovorili kako da se pripremimo i damo svoj maksimum da grad funkcioniše što bolje u narednih 48 sati. Na snazi je četvrti stepen pripravnosti, što znači da je na ulicama oko 300 vozila i mehanizacije, kao i oko hiljadu ljudi – rekao je Radojičić.

On je objasnio da je sastanak sazvan prvenstveno iz preventivnih razloga, uz osvrt i analizu reagovanja tokom prethodnih padavina.

– Neophodna je i saradnja građana, zbog čega upućujem apel da i oni ispred svojih zgrada očiste sneg, čime će dati doprinos da čitav grad funkcioniše bolje – naglasio je on.

Gradonačelnik je precizirao da ulica prvog prioriteta ima oko 1.800 kilometara, drugog oko 400. Po potrebi se čiste i ostale ulice, objasnio je on, kako bi se izašlo u susret sugrađanima, recimo starijim građanima koji idu na terapiju, ili porodiljama.

– Imamo dovoljno soli, rastvora i agregata. Trenutno na raspolaganju imamo 14.500 tona soli – dodao je Radojičić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading