IZLAZIMO IZ DEBELOG MINUSA: U nedelju plus 7

Autor: D. SIMIĆ

Vesti

09.01.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Led i debeli minus koji su prethodnih dana okovali Srbiju danas će zameniti znatno više temperature. Posle neverovatna -22 stepena živa u termometru danas će se popeti i na peti podeok.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Kako najavljuju meteorolozi, toplije vreme biće praćeno snegom, na severu zemlje kišom i susnežicom. Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima biće moguć i obilniji sneg.

Toplije vreme biće praćeno snegom

- Na severu se očekuju kiša i susnežica, u toku jutra i ledena kiša, dok će u toku dana biti uglavnom suvo. Izlazimo iz debelog minusa. Biće toplije u odnosu na prethodne dane, te će se maksimalna temperatura kretati od minus jedan na jugu do pet stepeni na severozapadu Srbije - navodi Đurić.

Sneg će nastaviti da pada i sutra i u petak, kada će, prema prognozi RHMZ, snežni pokrivač za 12 sati porasti deset centimetara, zbog čega je izdato narandžasto meteoupozorenje.

Prvog dana vikenda biće uglavnom suvo, tek ponegde sa slabim snegom. Toplije vreme, suvo i sa sunčanim intervalima meteorolozi predviđaju za poslednji dan ove sedmice.

U Beogradu će danas biti oblačno i toplije, u toku jutra uz pojavu ledene kiše. Tokom dana će vreme biti uglavnom suvo, a u toku večeri i noći uz pojavu snega. Slično vreme u prestonici očekuje se i sutra i u petak, kada će maksimalna temperatura biti jedan stepen. Suvo i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima očekuje Beograđane tek za vikend.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading