Sneg će padati sve do jutra, a onda nam stiže nov ledeni ŠOK!

Autor: Republika

Vesti

05.01.2019

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pahulje koje su u popodnevnim satima počele da provejavaju gradom nastaviće da bele prestonicu i tokom večernjih sati, pa se očekuje i formiranje novog snežnog pokrivača, najavljuju meteorološke prognoze.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Ilustracija

Beograd je, naime, zahvatio ledeni talas koji sa sobom donosi poledicu i ponovni sneg.

- Očekuje se da će sneg u toku današnjeg dana padati tokom večeri i u toku noći uz dalje povećavanje snežnog pokrivača za deset centrimetra. Takođe, sneg će najverovatnije padati i sutra ujutru i povremeno tokom dana. Temperatura će sve vreme biti u minusu - kaže za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#beograd#srbija#knezmihajlova#snowday#withmylove#lastdayhere

A post shared by Manuel Bradaric (@brade_mane) on Jan 5, 2019 at 8:05am PST

Sutra i u toku naredne sedmice očekuje se slab i umeren mraz, dok su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za ponedeljak i utorak najavili jak mraz kada će jutarnja temperatura biti oko -8 stepeni.

Đurić dodaje da se u ponedeljak padavine očekuju u prepodnevnim časovima, dok će nas u nastavku dana očekivati suvo vreme.

- Ponedeljak i utorak su ledeni dani. Maksimalna dnevna temperatura će biti oko -3, dok nas u sredu očekuje temperatura oko nule. U ponedeljak će biti snega samo u jutarnjim časovima, a u nastavku dana će biti suvo. Suvo jutro nas očekuje i u utorak, ali već kako dan odmiče doći će i nove padavine, te će se snežni pokrivač povećati za nekoliko centimetra - objašnjava Đurić.

Od srede i četvrtka jutarnja temperatura će biti oko -3 stepena, a maksimalna dnevna će se zadržavati na nultom podeljku. Takođe, od utorka će u Beogradu padati susnežica i sneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading