Železnice Srbije: U prošloj godini slomljeno 3.700 branika, šteta 500 miliona

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

04.01.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači drumskih vozila na putnim prelazima u Srbiji su u prošloj godini slomili 3.700 branika i polubranika što je dva puta više nego prethodnih godina, a naneta materijalna šteta je oko 500 miliona dinara, saopštila je danas "Infrastruktura železnice Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Nesreća u Nišu

Navodi se da je za taj novac na automatskim rampama moglo da se obezbedi oko 25 putnih prelaza širom Srbije.

Poslednji slučaj lomljenja branika dogodio se 29. decembra 2018. u Nišu, na putnom prelazu kod Palilulske rampe kada se autobus javnog gradskog prevoza našao u zoni putnog prelaza u trenutku kada su se rampe već spuštale, čime je oštećen uređaj putnog prelaza.

Automatski putni prelaz na ovom mestu je, kako je saopšteno, usklađen sa drumskom semaforskom signalizacijom koja je bila ispravna.

Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu je juče podneta krivična prijava protiv odgovornih lica za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

"Infrastruktura železnice Srbije" apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i da se pridržavaju propisa kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading