Badnjci od 50 do 300 dinara

Autor:

Vesti

04.01.2019

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da pazarite Badnjak! Najvredniji prodavci su uveliko na pijacama, trgovima i po ulicama počeli sa prodajom, a cene se kreću od 50 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Badnjak na pijaci spremno čeka domaćina

Oni najskromniji badnjaci prodaju se po 50 dinara, oni sa žitom, kukuruzom i orahom su 150, a svečano ukrašeni od 200 do 250 dinara. Moguće je pronaći i badnjake na stalcima za koje je potrebno izdvojiti 300 dinara. Automobili su prepuni, tako da trgovci najavljuju da će biti dovoljno robe za sve.

U prodaji je naravno i žito, za koje je potrebno izvojiti u proseku 150 dinara. Prodavci se takmiče po ukrašenosti, pa cena žita može dostići i 500 dinara za raskošne aranžmane.

Cenkanje je takođe vrlo živo, svi se bore za nižu cenu, u čemu nekad uspeju, ali često se trgovci pravdaju da su prešli veliki put da bi hrastovinu dali za manje novca.

Osim pijaca i poneke prodavnice su počele da prodaju ''sveto drvce'', cena se kreće oko 70 dinara, ali po ukrašenosti su dosta skromniji od onih pijačnih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading