(FOTO) SNEG ZAVEJAO PUTEVE! Danas na snazi žuti i narandžasti meteoalarm u celoj Srbiji

Autor:

Vesti

03.01.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) dobijenim jutros u 7 sati, u Sjenici ima 17 centimetara snega, na Crnom vrhu 20, na Zlatiboru 16, u Loznici 6, Požegi, Kraljevu i Valjevu 4, a u Vojvodini i drugim nižim mestima snežni pokrivač je manji od jednog centimetra.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
U Beogradu je sneg napadao za čas

Saobraćaj je zbog padavina otežan, te tako u Beogradu, iako nema mnogo vozila na ulicama, automobili se kreću usporeno zbog neočišćenih puteva, a u nekim delovima grada autobusi ne saobraćaju zbog klizavih kolovoza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iznenadjen Beograd ;) #sneg #bezsolinaputu

A post shared by Micki (@m.d.b.89) on Jan 2, 2019 at 11:50pm PST

 

Najhladnija je jutros bila Sjenica sa temperaturom od -14 stepeni, dok je najtoplije bilo u Subotici, gde su izmerena 2 stepena. U Nišu, Negotinu i Kraljevu jutros je bilo -2 stepena, u Semderevskoj Palanci i Zaječaru -3, a u Valjevu toplih +1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sole (@sonjasole) on Jan 2, 2019 at 7:02am PST

 

Na području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije tokom dana očekuje se stvaranje i povećanje snežnog pokrivača visine preko 10 centimetara u toku 12 sati, a u brdsko-planinskim predelima i više.

Zbog snega su danas na snazi žuti i narandžasti meteoalarm u celoj Srbiji, osim u Vojvodini i na istoku zemlje

Ledeni dani

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavljuje ledene dane u većini mesta, i to do utorka 8. januara. Slab i umeren mraz se očekuje ujutru, a najviša dnevna temperatura biće oko i ispod nule.

Otežan saobraćaj na zapadu i jugozapadu

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) pozivaju na oprez u saobraćaju i korišćenje zimske opreme. Prema njihovim rečima, nema neprohodnih puteva, ali napominju da je saobraćaj najotežaniji u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Kako kažu, sneg neprestano pada u ovom delu zemlje, te i pored konstantnog rada putara, pod snegom su čak i glavni putni pravci.

Takođe, RHMZ upozorava i na povremene snežne padavine do ponedeljka, 7. januara, kao i na stvaranje i povećanje snežnog pokrivača.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejte snegovi..... ❄️❄️❄️

A post shared by Nevena Danilovic Ex Djurovic (@d.nevenaaa) on Jan 3, 2019 at 4:25am PST

 

Više snega očekuje se u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije, dok će u planinskim predelima povremeno biti i vejavice, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading