NAVALA SRBA NA "IKEU": LEPO, ALI SKUPO

Autor:

Vesti

11.08.2017

07:00 >> 18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaše, tanjiri, papuče, kutije za odlaganje, jastučići, retki su bili oni koji su iz "Ikee", koja je juče otvorena, izašli praznih ruku.

Pola sata pre otvaranja, stotine kupaca nestrpljivo je čekalo u redovima. Vrata su otvorena tačno u deset časova, a zaposleni su ih dočekali gromoglasnim aplauzom.

Samo tokom prva dva sata od otvaranja "Ikeu" je posetilo 3.985 građana. U tom periodu je prodato 372 hotdogova, usluge restorana je koristilo 306 gostiju, a zabeleženo je 16.000 registracija za platnu karticu femili kard.

POSUĐE NAJPRODAVANIJE

Kupovale su se uglavnom sitnice, retki su pazarili nešto veliko. Mnogi su došli neplanirano, da vide šta se nudi. Opšti utisak je, uprkos najavama rukovodstva da su cene u srpskoj robnoj kući najniže u regionu, da je to za naše uslove i dalje skupo.

- Video sam neke veoma povoljne police za dečju sobu, ali većina stvari je za naš standard i dalje nepristupačna. Očekivao sam da će to biti ipak nešto bliže našem džepu, ali pronašao sam par stvari koje planiram da kupim - kaže Rajko Vukašinović (65).

Sa njim se slaže i penzioner Dragoljub Zlatković (72).

- Sve je lepo sređeno, ima finih stvari, ali samo da je malo jeftinije - kaže on.

SAMO MERKAJU

Posebnih popusta nije bilo, ali je kompanija pripremila posebne pogodnosti za članove "Ikeine" porodice, pa se i tu čekalo u redovima kako bi se došlo do kartice koja obezbeđuje beneficije.

Odmah na početku planulo je kuhinjsko posuđe, tanjiri od 69 do 250 dinara, čaše po 70 dinara, posteljina od 999, peškiri već od 399 dinara, masovno su se kupovale kućne papuče za svega 250 dinara, a najprodavaniji artikal u prva da sata bila je činija za 69 dinara - 207 prodatih komada.

3.985 građana posetilo robnu kuću u prva dva sata

Mnogi roditelji su bili u potrazi za zanimljivim stvarima za dečje sobe, pa je 17 komada dečjeg stočića mamut od 2.999 otišlo u prvih par sati. Krupnije artikle više su merkali, isprobavali, ali se retko ko usudio da kupi.

Ljudi su komentarisali da su garniture za dnevnu sobu paprene, većina je preko 70.000, ali da se drvene komode za odlaganje mogu naći povoljno, manje od sto evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading