LEDENI DAN JE PRED NAMA: Od srede malo toplije, ali u paketu sa ovim užasom!

Autor:

Vesti

18.12.2018

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovim jutarnjim, ali i večernjim satima meteorolozi apeluju na veoma jak mraz, a najniže temperature se trenutno očekuju na području Vojvodine i Beograda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, u većem delu mestimično slab sneg, uveče i noću prestanak snega, na severu uglavnom suvo uz zadrzavanje magle veći deo dana i uz slab vetar slab severni i severozapadni.

Najniža temperatura od -9 do -2, najviša u većini mesta od -4 do -1, u Timockoj Krajini 2 stepena, saopstio je Republički hidrometerološi zavod.


I u Beogradu će biti oblačno i hladno, uz slab vetar i temperaturu od -4 do -2 stepena. 

U sredu ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazem i mestimicno maglovito, a u toku dana malo toplije, posle podne delimično razvedravanje. 

U četvrtak i petak pretežno oblačno i jos malo toplije, ponegde slaba kiša i susnezica, u planinama slab sneg, u kosavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. 

U nočnim i jutarnjim satima ponegde se kiša lediti pri tlu, a od subote toplije, ponegde sa slabom kisom, dok će se sneg u nižim predelima otapati. 

- Vozače danas očekuju nove snežne padavine, pojačan vetar i niske temperature.  I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, jak mraz i niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu, na koju posebno upozoravamo vozače.

Na put krećite isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila koja su često i uzrok prekida u saobraćaju - apeluju iz AMSS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading