Vozač mobilnog operatera ne mari na okruženje! Bahati "Telenor" jednim vozilom zauzmu dva mesta

Vesti

15.12.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezobrazluku kompanije "Telenor" nema kraja! Bahati vozač službenog automobila ovog mobilnog operatera zauzeo je čak dva parking-mesta kada je zaustavio svoje vozilo u jednoj beogradskoj ulici.

Foto: Srpski telegraf
Fotografija sa lica mesta

Fotografije nepropisno parkiranog automobila poslao nam je revoltirani čitalac koji nije imao gde da ostavi svoje vozilo zbog "Telenorovog" terenca, koji se raširio na dva mesta.

- To je sramota da zauzimaju ceo parking, na šta ovo liči?! Misle da ako voze besan auto, koji je još i "Telenorov", mogu da rade šta hoće. Nemam mesto za svoj automobil, a živim u ovom kraju - kaže Darko S., koji je fotografisao ovo kršenje saobraćajnih propisa.

NEODGOVORNO

Očigledno ne mareći za pravila i propise, vozač "Telenora" izašao je iz terenskog automobila marke fijat i ostavio ga na parkingu zauzevši dva mesta, i to na duže vreme. Ovakav potez jasno stavlja do znanja da se u "Telenoru" ne obaziru na kazne za nepropisno parkiranje, koje iznose i do 50.000 dinara, što je i razlog zašto njihov vozač ostavlja automobil gde mu padne na pamet.

Reklamiraju vožnju bez pojasa

Kompanija "Telenor" se i u reklamama za ovog mobilnog operatera ne osvrće na saobraćajne propise. 
- Bahato parkiranje, nažalost, nije jedini primer neodgovornog ponašanja kompanije "Telenor". U njihovoj novoj reklami glavni akter nema vezan pojas i to, izgleda, nikome ne smeta - primećuje Okanović.

- Iznenađen sam. Vrlo neodgovoran potez vozača. Kompanije koje drže do svog ugleda i koje žele da u zajednici imaju reputaciju odgovorne kompanije ne smeju da dozvole bahato ponašanje svojih zaposlenih u saobraćaju - naglašava Damir Okanović iz Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.

Foto: Srpski telegraf

BRIGA IH ZA KAZNU

Inače, reč je o kompaniji, mobilnom operateru, koja se zalaže za društveno odgovorno ponašanje, što zdušno propagiraju i na svom zvaničnom sajtu. Ipak, to ih ne sprečava da zauzimaju građanima parking-mesta kršeći sva pravila.

Kazne

Za nepropisno parkiranje 5.000 za fizička lica i 50.000 za pravna lica
Ukoliko pauk odnese nepropisno parkirani automobil, vlasnik plaća od 6.000 (za vozila do 600 kg) ili 20.000 (za vozila od 1.900 kg)
Kazna za nevezani pojas 5.000 
*iznosi kazni su u dinarima

Obeležja ove kompanije na vozilu su jasno vidljiva, tako da "Telenor" ovim potezom šalje poruku svakome ko je prošao pored automobila, da ne haju za propise, čime reklamiraju kriminalan model ponašanja i loše utiču na građane i na svoje klijente. Takođe, jasno je da u "Telenoru" imaju viška novca jer ih ne brinu kazne komunalne policije.

Iz kompanije "Telenor" do zaključenja ovog broja nisu odgovorili na naša pitanja povodom bahatog parkiranja njihovog službenog vozila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milena

15.12.2018 07:47

A vidi se i da je da bi parkirao presao preko trotoara i pesackog