(FOTO) Alarmantno upozorenje: Ako nađete perje goluba ove boje - ne dirajte, možete umreti!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na ptice koje imaju neobično perje, posebno na golubove čije je perje premazano roze ili ljubičastom bojom, upozoravaju iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

- Pre nekoliko dana u samom centru Vršca pronađeno je perje domaćeg goluba koje je najverovatnije zatrovano opasnim otrovom furadanom. Nemojte uzimati perje ili ptice koje su tako obojene. To može biti izuzetno opasno i čak dovesti do smrti - napisano je na Fejsbuk stranici ovog udruženja.

Oni napominju da su posebno ugrožena deca koja imaju sklonosti da uzimaju životinje u ruke ili peruške kada pronađu na putu.

 

- Ovakva krivična dela usmerena su ka trovanju ptica grabljivica, pre svega onih koje su u stanju da ulove golubove. Ako sretnete ovakav slučaj, hitno nam javite i pozovite policiju i inspekciju za zaštitu životne sredine - napisali su i priložili fotografije iz Vršca, kao i slike otrovanog sivog sokola iz centra Novog Sada iz juna 2017. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading