Dragojević Kradojević: Uzeo 500.000 od RTS, a nije im isporučio seriju!

Autor: A. V. M. - E. S. T.

Vesti

11.12.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firma čiji je akcionar Srđan Dragojević duguje RTS, ukupno sa kamatama, 754.414 evra za seriju koju nikada nije snimila!

RepublikaFoto: Tanjug
Srđan Dragojević

Ovo za Srpski telegraf tvrdi Dragan Karadžić, član Upravnog odbora RTS.

BAŠ NEMORALNO

Naime, još 2007. godine firma čiji je akcionar poznati reditelj sklopila je ugovor sa RTS, po kojem je za 500.000 evra trebalo da isporuči pet epizoda serije "Sveti Georgije ubiva aždahu".

Seriju sa pet epizoda u trajanju od 50 minuta, kao i serijal "film o filmu", trebalo je da snimi Srđan Dragojević. Međutim, ništa od ovog materijala nikada nije ugledalo svetlost dana!

Ipak, to ne smeta Dragojeviću da na sva usta pljuje javni servis, komentarišući njihovo izveštavanje sa protesta opozicije i raznih drugih događaja.

RTS: Sve je tačno, tužili smo ih

Iz javnog servisa su potvrdili da su sve informacije tačne i da se čeka pravosnažna odluka suda.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Direktor Javnog servisa Dragan Bujošević

- Tačna je informacija da produkcijska kuća koja je radila na projektu "Sveti Georgije ubiva aždahu", a čiji je deo bio i Srđan Dragojević, nikada nije isporučila dogovorenih pet epizoda serije u okvirnom trajanju od 50 minuta, kao ni serijal "film o filmu" u trajanju od 40 minuta. Ugovor datira iz 2007. i do danas RTS nije isporučeno ništa od navedenog. RTS je tužio "Sveti Georgije ubiva aždahu" d. o. o. Beograd radi ispunjenja ugovora i povraćaja datog - kažu u javnom servisu.

- Seriju nikada nismo dobili na javnom servisu, ali je novac uredno legao na račun te firme. Oni su ga podigli i o tome više nije bilo reči, a plaćeno im je 28.593.748 dinara, odnosno 550.421 evro. RTS je tužio ovu firmu, a u avgustu 2018. dobili smo spor. Prema prvostepenoj presudi, kamata je 396.990 evra, odnosno ukupan dug je 754.414 evra. Naravno, ta firma, koju ne bih imenovao, žalila se na presudu. RTS novac nikada neće dobiti, to je jasno - izričit je Karadžić.

Ipak, naglašava on, najstrašnije je što se čovek koji je uzeo novac od javnog servisa ponaša bahato i nevaspitano, nazivajući ovu kuću pogrdnim imenima.

- Dragojević govori i piše najvulgarnijim rečnikom. Politikom se bavi isključivo iz lične koristi. RTS je nazvao "svinjo-servisom javne kuće Srbije", a duguje ogroman novac, i nije ga sramota, nema nimalo poštovanja. On je nemoralan i koristoljubiv čovek koji je sedeo ispod slike Slobodana Miloševića dok mu je to koristilo, a sada sedi ispod slika Komšića i Zaeva, od kojih je dobio novac za novi film, u kompenzaciji, da pljuje po Srbiji - ljutito kaže Karadžić.

SVAKA REČ PSOVKA

Kada smo ovim povodom pozvali reditelja za komentar, odbio je da odgovori. Ipak, ostavio je komentar na Tviter nalogu.

"Kako lepo radi svinjska mašinerija - Istaknuti grok-bot napiše na tw laž - i hop! Danas već zovu iz pomioida: Kako komentarišete... - Hvala doviđenja. Znamo za jadac, golubovi. Sve zajedno, to je vaša smrdljiva, svinjska dimenzija, paralelni svet svinjo-fašizma. Samo šljakajte", napisao je Dragojević u svom stilu.

Najskuplji promašeni projekat

Film "Sveti Georgije ubiva aždahu" i ranije je bio u žiži, a označavan je kao najskuplji propali projekat u istoriji srpske kinematografije.

Filmski kritičari, uz pohvale za scenografiju i fotografiju, bez izuzetka su kritikovali nedovršenost filma, neuverljivost, prosečnost... Za ovo delo, kako se pisalo, izdvojeno je čak pet miliona evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading