Forum o srpsko-korejskoj saradnji prilika za razvoj u oblasti elektronskih uprava i razmenu između stručnjaka

Autor: Republika

Vesti

07.12.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je danas na otvaranju Foruma o srpsko-korejskoj saradnji na temu javne administracije da ovaj događaj ima veliki značaj za pripadnike ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, kao i da je naša država prepoznala informacionu bezbednost kao jedan od strateških prioriteta.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Direktor policije Vladimir Rebić na forumu sa predstavnicima Republike Koreje

Rebić je rekao da je značaj ovog Foruma u tome što obuhvata veoma važne teme, kao što su razvoj elektronske uprave, borba protiv sajber-kriminala, informaciona bezbednost i nova dostignuća u oblasti forenzike.

- Savremeni način života podrazumeva upotrebu interneta i nameće potrebu stvaranja moderne javne uprave sa ciljem da se, upotrebom novih tehnologija, poboljša efikasnost, transparentnost i odgovornost javne uprave. Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kao deo državne uprave, prepoznalo značaj elektronske uprave, kao jedan od načina pojednostavljenja funkcionisanja građana koji ostvaruju svoja prava pred državnim organima - rekao je Rebić.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Direktor policije je ocenio da su projekti tokom prethodnih nekoliko godina omogućili građanima da na jedan efikasniji i komforniji način rešavaju svoja statusna pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Podsetiću vas na projekat "Bebo, dobro došla na svet" gde se roditeljima omogućava da na jedan komforan i lak način prijave svoje novorođeno dete bez dolaska u policijsku stanicu. Takođe, građani imaju na raspolaganju i aplikacije koje olakšavaju produžavanje važnosti određenih ličnih dokumenata, ali i olakšice prilikom registracije i tehničkih pregleda vozila - objasnio je direktor policije.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Rebić je istakao da sve veća upotreba interneta podrazumeva istovremeno i razvoj informacione bezbednosti. 

- U Republici Srbiji informaciona bezbednost je prepoznata kao jedan od strateških prioriteta u razvoju našeg društva. Svakako smo otvoreni za saradnju, jer želimo da postojeći nivo bezbednosti dodatno unapredimo - rekao je Rebić.

RepublikaFoto: MUP Srbije

On je poručio da Republika Srbija ulaže velike napore i sredstva u razvoj informacionog društva, posebno u razvoj servisa elektronske uprave, kao i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova nadležno za čuvanje baza podataka o građanima što je veliki zadatak koji se, kako je konstatovao, obavlja na najbolji moguć način.

Povodom novih bezbednosnih izazova, kao što je borba protiv sajber-kriminala, Rebić je podsetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u septembru ove godine organizovalo prvu veliku konferenciju na ovu temu, kao i da je usvojena Strategija za borbu protiv visokotehnološkog kriminala što, kako je naglasio, pokazuje jasnu opredeljenost MUP-a da se suprotstavi svim izazovima u ovoj oblasti.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Generalni direktor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Koreje Đongtek Lim zahvalio se direktoru policije Vladimiru Rebiću na učestvovanju na Forumu, poručivši da je ovo prilika za saradnju u oblasti elektronskih uprava i saradnju između stručnjaka, ali i da se ojača prijateljstvo i bilateralna saradnja dve zemlje.

Na marginama Foruma, direktor policije Vladimir Rebić sastao se sa korejskom delegacijom sa kojima je razgovarao o unapređenju policijske saradnje dve zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading