NASLEDNIK BRANKA MILJKOVIĆA RADI KAO I TATA: Kakav otac, takav sin!

Autor: D. S. - E. S. T.

Vesti

06.12.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iver ne pada daleko od klade! Ovu srpsku poslovicu nesumnjivo najbolje potvrđuje primer Branka Miljkovića, gazde "MBA Ratko Mitrović" i njegovog sina, vlasnika "Kruševacputa". Naslednik biznismena očigledno je dobro ispekao zanat, pa i on kao tata ne isplaćuje redovno radnike, ne plaća doprinose...

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Branko Miljković

Tako su zaposleni u "Kruševacputu", da bi dobili deo zarade za septembar i oktobarsku platu, morali štrajkom da traže svoja prava.

Obustava rada

Posle obustave rada i pisanja medija o ovom slučaju, Miljković junior je pre dva dana iznenada pronašao pare i radnicima isplatio zaostale plate.

- Bili smo se u teškoj materijalnoj situaciji. Zbog toga smo organizovano odlučili da obustavimo rad. Plate su nam, za divno čudo, legle u sredu. Najednom su imali odakle da nas isplate - priča jedan od radnika "Kruševacputa".

55 miliona dinara u minusu "Kruševacput"

Nisu samo plate mučile zaposlene u ovom akcionarskom društvu, već i to što Miljkovićev naslednik za 276 njih nije uplaćivao doprinose, kao i što nisu mogli na teren da izađu jer im vozila nisu bila registrovana.

Firma u blokadi

- Obećao je da problem sa doprinosima brzo biti rešen, a desetak vozila kojima je bila istekla registracija od srede je ponovo tehnički ispravno - ističe radnik i dodaje da su zbog neregistrovanih vozila i ranije imali problema.

Jednom su čak, kaže, puteve čistili u pratnji policije, pošto je pao sneg, a kamioni nisu bili registrovani.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Haos sa platoom na Slaviji

Branka Miljkovića, vlasnika firme "MBA Ratko Mitrović" bije loš glas i zbog čuvenog sređivanja Slavije. Više puta je probio sve moguće rokove, pa su oni trajali 17 meseci. A što je najgore, plato se raspao i pre zvaničnog otvaranja, pa je Miljkovićeva firma morala da sanira štetu koju je napravila. U aprilu ove godine plato je rađen ispočetka i konačno je završen tek početkom septembra ove godine.

A kao i zaposleni u ovom kruševačkom preduzeću, i radnici kod tate Miljkovića su imali problema zbog neisplaćivanja zarada, pa su morali da štrajkuju. Miljkovićeva firma "MBA Ratko Mitrović", inače, rekonstruisala je plato na Trgu Slavija u Beogradu, a rokovi su probijani nekoliko puta.

Branko Miljković, odnosno njegova firma "MBA Miljković", kupila je "Kruševacput" 2012. godine. Ovo kruševačko preduzeće nalazi se u blokadi, a minus na računu iznosi 55 miliona dinara.

Iz "Kruševacputa" povodom ovih dešavanja nisu odgovorili na naša pitanja do zaključenja ovog broja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading