VOZAČI, OPREZ! Rebić: Kažnjavanje prekoračenja brzine na auto-putu od septembra

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2017

19:47 >> 22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na auto-putu je počela primena novog pravila obračunavanja brzine, a kažžnjavanje zbog prekoračenja prosečne brzine na osnovu nove formule počeće najverovatnije od septembra, najavio je direktor policije Vladimir Rebić.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vozače na auto-putu čekaju nova kažnjavanja od septembra

Rebić je za RTS rekao da je, prema dosadaššnjem uzorku merenja prosečne brzine kojom se vozila kreću od jedne naplatne rampe do druge, više od 85 odsto vozača poštovalo ograničenja.

- To treba da nas raduje. Broj vozača koji su prekoračili brzinu između 121 i 130 kilometara je oko 8,5, zatim između 131 i 140 je 4,5 posto, a preostalih dva, tri posto odlaze na veće brzine - kažže Rebić uz napomenu da se radi o malom uzorku.

Naveo je da se od 1. avgusta na svih 35 naplatnih stanica meri prosečna brzina, ali da će se, pre početka sankcionisanja, morati da se izvrši analiza gde se prave najveća prekoračenja.

Rebić je rekao da će se sa sankcionisanjem početi najverovatnije od septembra.

- Do tada vozači koji se kreću auto-putevima i dobijaju fiskalni račun, mogu se uveriti u to koliko voze i da se naviknu na ovakav način rada - objasnio je Rebić.

Podaci o brzini kretanja će se vlasnicima vozila slati na kućnu adresu, o čemu će oni morati da se izjasne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading