Do 15. decembra nema prave zime: Ledeni dani su za nama!

Autor:

Vesti

01.12.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama meteorologa, bar do sredine meseca dnevne temperature neće padati ispod nule, pa možemo bar nakratko da odahnemo, a cela sledeća nedelja biće natprosečno topla.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sneg neće skoro

Od nedelje veći deo Evrope, a tu spada i Srbija, biće pod uticajem ciklona sa Atlantika. Kako objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, preovladavaće južna strujanja u sklopu tog ciklona i doći do priliva toplije vazdušne mase sa jugozapada i Mediterana. To će dovesti do porasta temperature, pa će ona naredne sedmice ići i preko 10 stepeni.

- Možda tek tamo pred kraj prve polovine meseca bude zahlađenja, ali zasad ga nema na vidiku - kaže on.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beograd

Već u subotu, posle hladnog jutra sa mrazem, temperatura će se popeti minimalno do nule, a u pojedinim mestima i do devet stepeni. Drugog dana vikenda minimalna dnevna temperatura biće pet stepeni, maksimalna deset, a početak naredne nedelje biće dosta topliji od proseka.

15 stepeni u plusu biće u utorak, i to će biti najtopliji dan u nedelji

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Trg Nikole Pašića

- U ponedeljak će živa u termometru ići do čak 14 u plusu na jugoistoku zemlje. Utorak će biti najtopliji, sa deset stepeni na severu do 15 na jugoistoku, ali će biti i kiše. Uopšteno, u narednom periodu će biti češćih padavina, ali nema izgleda za sneg. Od srede sunčano, biće nešto niže temperature, oko 10-11, ali je to i dalje iznad proseka za decembar mesec - kaže Đurić.

U narednom periodu biće češćih padavina, ali nema izgleda za sneg

Đorđe Đurić, meteorolog

S druge strane, visoke temperature za ovo dobra godine neće obradovati sve stanovnike Srbije jer u njima neće uživati i oni koji žive na istoku Srbije. Naime, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini će tradicionalno biti hladnije u odnosu na ostatak zemlje. Do ponedeljka će i dalje biti ispod nule, u utorak koji stepen iznad nule, ali i će i dalje zaostajati za ostalim predelima Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading