Čak i jedno pivo je previše kada vozite

Autor: Republika

Vesti

29.11.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad vozite i jedno pivo je previše, jer šansa da izazovete saobraćajnu nezgodu je čak 46% veća ukoliko imate 0.01% alkohola u krvi nego kad ste trezni, poruka je studentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na kojem je održana edukativna radionica o odgovornoj konzumaciji "When you drive, never drink" kompanije HEINEKEN Srbija i Agencije za bezbednost saobraćaja.

RepublikaFoto: Promo foto
Marija Kilibarda isprobava naočare za simuliranje vida pod dejstvom alkohola

- Naš cilj je da kroz ove radionica na zanimljiv način, zapanjujućim podacima i upečatljivim primerima, podstaknemo interakciju sa studentima i prenesemo poruku o važnosti odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju - izjavio je ekspert za korporativne poslove kompanije HEINEKEN Srbija Goran Stupar.

Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja podsetio je studente da alkohol utiče na inhibicionu kontrolu, pa vozači pod dejstvom alkohola mnogo slobodnije gaze papučicu za gas.

 

 

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Stupar, Duško Pešić i Marija Kilibarda

- Da biste ukočili pri brzini od 100 km/h, potrebna vam je dužina fudbalskog terena da biste se zaustavili - upozorio je Pešić.

RepublikaFoto: Promo foto
Marija Kilibarda na edukativnoj radionici

Poznata voditeljka i TV lice Marija Kilibarda smatra da je mnogo tragičnih i previše tužnih i crnih primera na dnevnom nivou svuda oko nas koji nam pokazuju kako se prekida osmeh.

RepublikaFoto: Promo foto
Marija Kilbarda na edukativnoj radionici o odgovornoj konzumaciji

- Hajde da nam osmeh ostane i sutra! Zaista, kad vozite, i jedno pivo je previše - poručila je Kilibarda govoreći o odgovornosti koju imaju svi vozači kada posle nekoliko pića odluče da sednu za volan.

RepublikaFoto: Promo foto
Marija Kilibarda sa zaštitnim licem kampanje When you drive, never drink Nicom Rosbergom

Pre i nakon radionice, studenti novosadskog fakulteta imali su priliku da isprobaju naočare koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola i da se uvere koliko se menja percepcija kada su pod dejstvom alkohola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading