Ne brže od života! Ovu su lokacije na kojima bahati vozači "igraju srpski rulet"

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

26.11.2018

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška tragedija u kojoj je život izgubio par iz Beograda, kada je svojim autom udario u autobus na uglu Mirijevskog bulevara i Višnjičke ulice, nedaleko od Ade Huje, potresla je sve i ponovo otvorila pitanje čuvenog "srpskog ruleta". Očevici tvrde da je sat na džipu ostao "zakucan na 180 km/h".

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Opklada koja je verovatno bila motiv ovako nasilničke vožnje, ništavna je u odnosu na onu cenu koju su poginuli Milan Nikolić (25) i njegova devojka Nataša Belčević (21) platili.

Kako navodi Telegraf "srpski rulet" itekako voljena "igra" među vozačima i da shodno uslovima puta biraju svoje omiljene lokacije za iživljavanje na drumu.

Mirijevski bulevar

- Mirijevski Bulevar - trkaju se noću. Mene su čak u tom trkanju kolima - pravili "osmice", udarili jednim vozilom u prednji deo automobila i okrenuli me za 60 stepeni i pobegli naravno. Policija nema tu kamere, to znaju i jure. Naravno policija došla, napravila izveštaj i ništa - podelio je iskustva jedan od komentatora.

Požeška ulica

- Požeška ulica! Od škole Josif Pančič (semafor) do Doma zdravlja. Ako je semafor otvoren i dalje... Novi modeli dostižu 100 km/h za tri sekunde. Leti motori i automobili, a sada samo automobili... svake večeri od 11.30 pa nadalje... naježim se i očekujem tresak. Nema policajaca, ni ležećih ni stojećih...užas." - stoji u jednom komentaru.

Mostovi i tuneli

U glavnom gradu Srbije omiljene lokacije za voženje "srpskog ruleta" su, pored Terazijskog tunela, Brankov most, Most na Adi, i Pančevački most.

RepublikaFoto: facebook.com/Milos Nikolic -Miri.
Stradali: Milan Nikolić i Nataša Belčević

Karaburma i Voždovac

Stravičan sudar koji je 15. marta izazvao Branko D. u Beogradu tragičan je epilog ove sulude igre. On je vozio Ulicom Vojislava Ilića u suprotnom smeru, sa ugašenim svetlima brzinom od 140 kilometara na sat i naleteo na automobil Branka Stanića (22).

U ovoj nesreći poginuo je Stanićev drug Marko Simić (19), sedmoro je povređeno, a oštećena su i četiri automobila.

Višnjička ulica

- Svako leto noću oko dva posle ponoći možete čuti kako se trkaju u Višnjičkoj ulici, to nije ništa novo. Čist pravac od nekoliko kilometara - napisao je jedan čitalac Telegrafa.

Da ovo nisu samo gradske priče, pokazuje saglasnost i drugih korisnika, koji su se složili da se ovom ulicom vozi divlje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Novi sad

Jeziva igra nije samo karakteristična za glavni grad. Sumanuta vožnja viđa se i na ulicama Novog Sada. Omiljene deonice su čuveni potez kod tunel Mišeluk, na kom se održavaju nelegalne trke automobila. Divlja vožnja počinje još od Bulevara oslobođenja kod Merkatora, na raskrsnici koja je nekoliko puta bila mesto strašnih saobraćajnih nezgoda, a onda vozači stisnu gas i preko mosta izlaze u tunel, pa se spuštaju ja pravu za Rumu.

Paraćin

Pre pet godina Marko M. u Paraćinu u četiri sata ujutru igrao je "srpski rulet" i "mercedesom" se zakucao u automobil Aleksandra Miljkovića (22) koji je u udesu teško povređen. Otac povređenog mladića Saša Miljković, tada je rekao da mu je u tužilaštvu saopšteno da se proveravaju sumnje da je bahati vozač igrao ovu igru vozeći 160 kilometara na sat Ulicom vojvode Mišića ka autoputu.

Šta je srpski rulet?

Srpska verzija ruskog ruleta predviđa da igrači, odnosno vozači, umesto pištolja koriste automobil i u sumanutim vožnjama, u kojima važi princip da se radi suprotno od onoga što je dozvoljeno, stavljaju svoj život na kocku. "Vožnje smrti" se zakazuju noću, uglavnom vikendom, kada na ulicama ima manje saobraćaja.

U trkama učestvuju mlađi vozači, koji se klade da mogu da urade stvari koje su prosečnom vozaču nezamislive. Poseban izazov su mostovi, tuneli, slabo obezbeđeni putevi, kada se drastično povećava i visina opklade. Najčešća opklada je da vozač vozi u kontra smeru velikom brzinom ili da iz poprečne ulice kroz crveno svetlo izađe na glavni put. Za to vreme, druga ekipa vozi paralelno sa njima, ili ih čeka na raskrsnici kako bi se uverila da će opklada biti ispunjena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading