Društvo sudija na strani kriminala, napada medije da zaštiti tajkuna Vrbaškog!

Autor:

Vesti

26.11.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvo sudija Srbije oglasilo se danas saopštenjem u kojem tvrdi da "pojedini mediji pokušavaju da ostvare pritisak na sudije i poziva Visoki savet sudstva da hitno i još odlučnije ponovo reaguje na ovakve pojave u skladu sa svojim ustavnim i zakonodavnim obavezama, kao i druge državne organe da u okviru svojih nadležnosti preduzmu odgovarajuće mere...". U stvari, reč je o klasičnoj zameni teza, jer Društvo sudija pokušava ne samo da ograniči slobodu medija, već pokušava da opravda i kriminalne radnje ljudi iz svojih redova!

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Poslednjih dana, naime, Srpski telegraf piše o kriminalnim radnjama kontroverznog biznismena Vladmira Vrbaškog, na koje su se nadovezale, za nezavisno sudstvo i moralne vršioce sudske funcije, nadrealne radnje sudije Višeg suda u Beogradu Irene Radulović Trifunović, koje su dovele do neviđenog skandala u srpskom pravosuđu!

Srpski telegraf je, naime, došao u posed rešenja koje je pomenuta sudija izradila unapred u dogovoru sa Vrbaškim, fotografisala ga i poslala biznismenu! Tim rešenjem nama se brani da pišemo o bahatom tajkunu i da objavljujemo njegove fotografije, uz pretnje basnoslovnim kaznama.

I umesto da Društvo sudija Srbije proveri informacije, da nazovu i pitaju odgovorne u našem listu, ali i da pozovu sudiju da se izjasni - odakle presuda protiv Srpskog telegrafa u korist tajkuna fotografisana pre njenog zvaničnog donošenja, oni napadaju medije koji pišu o kriminalu sudije koji je unapred pripremljenu presudu fotografisao i poslao jednoj stranci u postpuku!

 

 

U čitavom nizu neverovatnih radnji sudije, rešenje je datirano na 9. novembar, a mi ne samo što ga nismo dobili, nego nismo ni obavešteni da je Vrbaški podneo zahtev kojim traži privremenu meru, niti je od Srpskog telegrafa traženo da se o tome izjasni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading