VESIĆ O KAŠNJENJU RADOVA U BALKANSKOJ: Bolje uradiri kvalitetno, nego za dve godine da raskopavamo

Autor: Republika

Vesti

16.11.2018

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas završne radove u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, za šta je Grad Beograd izdvojio 140 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

U obilasku radova bili su i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, kao i direktor JKP „Beograd-put" Ivan Tejić.

Prema Vesićevim rečima, na ovom bulevaru dodata je jedna saobraćajna traka, a biciklistička staza je izmeštena sa kolovoza i postavljena je sa strane.

- Zaustavljanje trolejbusa je bio jedan od većih problema, a to smo rešili tako što sada svaki trolejbus ima svoju nišu, što neće otežavati i zaustavljati saobraćaj - rekao je on i dodao da će ovi radovi, koji su započeti 20. septembra, biti završeni 15. decembra.

Vesić je pojasnio i da su na ovoj saobraćajnici promenjene i vodovodne cevi koje su predstvljale veliki problem u ovom delu grada.

- Ovde su zamenjene vodovodne cevi, kao i rasveta, tako da uređenje ove ulice predstavlja dokaz kako treba da se radi kvalitetna rekonstrukcija. Rađena je analiza saobraćaja za narednih 20 godina, što znači da su sve faze radova prilagođene i siguran sam da se na ovim ulicama neće skoro intervenisati, već da će se koncentracija usmeriti na druge ulice i probleme - naglasio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da će radovi u Balkanskoj ulici biti završeni do 1. decembra zbog nepredviđenih radova na dotrajaloj instalaciji koja je potpuno promenjena.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

 Bolje je zakasniti sa rokom i uraditi kvalitetno rekonstrukciju, nego da se ponovo za dve godine raskopava ulica i popravljaju kvarovi - rekao je on i dodao da su trotoari uređeni, a da su u toku radovi na popločavanju.

Irena Vujović je precizirala da će Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, koji je uređen po najmodernijim standardima, koristiti svim sugrađanima i podsetila da je u proteklom periodu rekonstruisan niz ulica na Savskom vencu kao što su Ljutice Bogdana i Bulevar vojvode Putnika i brojne druge.

- Pored uređenja ovih velikih saobraćajnica sve do Belog dvora, sledeće godine očekujemo i rekonstrukciju kompletne Ulice kneza Miloša, kao i Savske i Resavske ulice, što će zaista umnogome značiti žiteljima opštine Savski venac - rekla je ona i dodala da je uskoro otvaranje parka u Ulici Koste Glavinića i početak radova u parku Ljutice Bogdana.

Govoreći o radovima u Balkanskoj ulici, Irena Vujović je dodala da je ova ulica konačno dobila kvalitetnu rekonstrukciju.

- U Balkanskoj se trenutno postavlja kocka, tako da ova ulica, koja će biti ulica starih zanata, umnogome će dobrineti drugačijem izgledu opštine Savski venac - zaključila je Vujovićeva.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Jelena

16.11.2018 14:48

Kod velikih rekonstrukcija, tesko je strogo se pridrzavati zacrtanog roka.Mnoge nepredvidjene situacije, mogu uticati na prolongiranje zavrsetka zapocetog!

mira

16.11.2018 14:48

Svakako je bolje uraditi pravilno i sporije nego brzo a kuso.

Anđela

16.11.2018 14:49

Bitno je radove zavrsiti u razumnom roku.Minimalna kasnjenja su za toleranciju!

Deki

16.11.2018 14:53

Uvek je bilo pametnije raditi kvalitetno, pa makar to bilo i sporije, nego brzo, a zatim nakon kratkog vremenskog period trositi novac i vreme na popravku.