Lopovima odzvonilo: Most na Adi dobija čuvare!

Autor: novosti.rs

Vesti

13.11.2018

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se sprečila krađa sekundarnih sirovina i oštećenje Mosta na Adi, ova konstrukcija ubuduće će biti pod budnim okom kamera i patrole 24 časa.

RepublikaFoto: youtube.com/Nebojsa Dolas

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je nabavku za fizičko-tehničko obezbeđenje ove saobraćajnice, a bezbednost će se pratiti sa četiri lokacije.

Most na Adi proteklih godina bio je često na meti lopova, koji su u više navrata presecali kablove i odnosili bakarno jezgro što je ugrožavalo bezbednost. Da se to više ne bi ponavljalo, angažovana firma imaće zadatak da otkriva i spreči delovanja koja mogu ugroziti bezbednost. Osim tehničkog obezbeđenja, mobilni tim će minimum dva puta u toku jednog sata obilaziti predmetnu lokaciju.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, jedna patrola dežuraće na Savskom nasipu, druga u Radničkoj ulici, koja mora neprekidno da obavlja vizuelni nadzor nad lokacijom pilona mosta, kako bi o bilo kakvom neovlašćenom pristupu obavestila mobilni tim. Dve patrole će biti zadužene za obilazak mosta.

Angažovana firma mora da ima minimum deset zaposlenih koji poseduju licence za rad, jedan kontrolno-operativni centar koji radi 24 sata i minimum dva putnička vozila.

KRADU KABLOVE

Pre tri godine, početkom 2015, Most na Adi ostao je u potpunom mraku jer su lopovi odneli oko 70 metara bakarnog kabla iz kog se napaja celokupno osvetljenje. I krajem 2014. godine ova konstrukcija našla se na meti vandala, a pričinjena materijalna šteta tada je iznosila pet miliona dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading