Novih 300 vozila za GSP

Autor: Večernje Novosti

Vesti

18.09.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić: priprema javnih preduzeća za izlazak na tržište: Pokušavamo sami da vodimo naš komunalni sistem i da ne pravimo greške. U Gradu žele da sami vode komunalni sistem

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Poseban pristup GSP i njegovom restrukturiranju, kao i predstojeću nabavku oko 300 novih vozila, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić!

VESIĆ: Radovi na Bulevaru oslobođenja završeni pre roka

- Polako ćemo spremati naša javna preduzeća za izlazak na tržište, ali to neće biti nauštrb komunalnih usluga - istakao je on prilikom posete radničkim igrama u Bečićima, koje je organizovao Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Saveza samostalnih sindikata Republike Srbije.

On je napomenuo da bi takve poslove mogli da obavljaju "Zelenilo", "Infostan", "Beogradske elektrane", ali i "Vodovod", za koji već postoji ideja da zajedno sa budimpeštanskim izađe na tržište.

- Grad Beograd ulaže velike napore kako bi svoj komunalni sistem očuvao, ali i unapredio, što je interes svih nas - rekao je on.

Vesić se osvrnuo i na restriktivan pristup javno-privatnom partnerstvu u komunalnom sistemu, uz izuzetak deponije u Vinči, što će u budućnosti omogućiti da "Gradska čistoća" u potpunosti promeni "filozofiju" i način rada. To znači da će više morati da se okrene ka reciklaži i separaciji otpada, što će umnogome uticati na budući razvoj preduzeća.

- Kad je reč o ostalim preduzećima, izbegavali smo javno-privatna partnerstva. Politika je takva da pokušavamo da sami vodimo naš komunalni sistem i da ne pravimo greške koje su neki evropski gradovi pravili - istakao je Vesić, navodeći primer Budimpešte, koja je prodala svoj vodovod, pa ga zatim otkupljivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading