OD SUTRA 300 VOZILA VIŠE NA ULICAMA: Startuje zimski red vožnje

Autor: Republika

Vesti

31.08.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozila javnog gradskog saobraćaja će od sutra početi da saobraćaju po zimskom redu vožnje, kada će se na ulicama Beograda naći 1.355 vozila, najavljeno je iz GSP-a.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

To bi značilo da će po zimskom redu vožnje saobraćati oko 300 vozila više nego tokom leta. Prema planiranom redu vožnje, od ukupnog broja vozila, njih 878 biće iz GSP-a. Gradski prevoznik najavio je da će se na ulicama naći 645 autobusa, 135 tramvaja, 94 trolejbusa i četiri elektrobusa. Privatni prevoznici će zimski red vožnje popunjavati sa 477 autobusa.

- Kod nas je sve spremno. Grad je kao i do sada na vreme poslao predviđeni raspored sa redom vožnje i 1. septembra startujemo - kaže Drago Tošić iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" nedostaje oko 200 vozača, ali navode da će taj problem biti prevaziđen internom reorganizacijom. Glavnog gradskog prevoznika je od početka godine napustilo 206 vozača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading