Vesić uručio Bojiću građevinsku dozvolu za izgradnju "Dedinja 2"

Autor:

Vesti

16.08.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uručio je danas, u prisustvu predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" direktoru ovog instituta Milovanu Bojiću.

RepublikaFoto: beograd.rs
Predajući građevinsku dozvolu za igradnju "Dedinja 2", Vesić je istakao da je ponosan na upravu Grada Beograda koja je, sarađujući sa Ministarstvom za građevinarstvo i infrastrukturu i drugim institucijama, uspela da reši sve probleme kako bi, kako je i obećano, građevinska dozvola bila izdata tokom avgusta

- Nova građevinska dozvola znači da će biti izgrađen novi objekat površine skoro 14.000 kvadrata, od čega nad zemljom nešto više od 12.000 kvadrata. Kolika je veličina budućeg objekta govori podatak da je površina postojećeg oko 9.000 kvadratnih metara. Ova ista građevinska dozvola podrazumeva i rekonstrukciju postojećeg objekta koja će slediti posle izgradnje novog. Kada se sve bude završilo, institut će biti potpuno nov i pružaće usluge na svetskom nivou – rekao je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs

Vesić je ovom prilikom zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je insistirao da se ova dozvola izda što pre kako bi izgradnja počela, ali i direktoru instituta Milovanu Bojiću na njegovoj upornosti i energiji.

- Bolesti postoje u knjigama dok u životu postoje jedino bolesnici. Oni su se zajedno sa lekarima i medicinskim osobljem mučili u skučenim prostornim kapacitetima. Izgradnjom novog objekta postaćemo možda i najpoznatija evropska i svetska klinika. Današnji institut „Dedinje” nastao je zahvaljujući zalaganju legendarnog gradonačelnika Branka Pešića, a „Dedinje 2” se gradi zahvaljujući entuzijazmu i zalaganju Gorana Vesića - istakao je Bojić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ena

16.08.2018 12:31

Obecano ispunjeno. Sad moze da se otpocne izgradnja objekta, koji ce imati veliki znacaj za sve gradjane.

ivan

16.08.2018 12:32

Odlično.U zdravstvo treba uvek ulagati.

poli

16.08.2018 12:33

sns od kad je na vlasti svakog dana radi i gradi beograd

tiki

16.08.2018 13:03

Ovo je zaista sjajna vest!!!