OTVORENA DVA NOVA IGRALIŠTA NA ZVEZDARI

Autor: beograd.rs

Vesti

22.07.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković obišli su danas novoizgrađena dečja igrališta u Malom Mokrom Lugu i Mirijevu na teritoriji opštine Zvezdara. Događaju su prisustvovali direktor "Zelenila - Beograd" Slobodan Stanojević, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović sa članovima opštinskog veća, kao i direktorka marketinga kompanije "Bekament" Bojana Rudović, zahvaljujući kojima je napravljeno prvo dečje igralište u Malom Mokrom Lugu.

RepublikaFoto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je u protekle četiri i po godine otvoreno na stotine igrališta, ali da je ovo u Mirijevu, gde živi oko 80 hiljada građana, jedno od najlepših. U njega je uloženo više od dve stotine hiljada evra.

RepublikaFoto: beograd.rs

- Na ovoj lokaciji urađena su igrališta za decu do pet godina, za decu iznad pet godina, muzičko igralište i teretana na otvorenom, kao i prostor za odmor.  U narednom periodu na ovom prostoru biće zasađeno 48 stabala i oko 4.500 kvadrata novih travnatih površina, a pojačaće se i javna rasveta. Naša politika je takva da osim velikih projekata svakodnevno podižemo kvalitet života ljudi, tako što se uređuju ulazi i okoline zgrada i prave se nova igrališta. Nastavićemo sa tom praksom jer smo već od dece čuli molbu da se napravi i fudbalski teren. Molimo građane da se organizuju i da čuvaju rekvizite i sve ono što je uređeno kako ovde tako i na drugim lokacijama u gradu - poručio je Vesić. 


Miloš Ignjatović je izrazio veliku zahvalnost Gradu Beogradu i "Zelenilu" i najavio da su u planu veliki infrastrukturni radovi na teritoriji čitave opštine, ali i letnje manifestacije poput bioskopa na otvorenom. Slobodan Stanojević je pohvalio saradnju sa opštinom i precizirao da su radovi izvedeni po svim svetskim standardima. Staze su funkcionalne, a prilikom opremanja nijedna kategorija stanovništva nije zaboravljena.   

Igralište u Malom Mokrom Lugu prvo je u ovom naselju, a privatna kompanija je uložila oko pedeset hiljada evra za njegovo kompletno uređenje i opremanje. Bojana Rudović je navela da se prilikom izgradnje vodilo računa o bezbednosti najmlađih, te da su ugrađeni rekviziti sa zaštitnom podlogom, a čitav prostor je ograđen. To je podrška porodici i deci ove kompanije, a udruživanjem privatnog i javnog sektora pokazuje se koliko se vodi briga o zajednici. Goran Vesić je izrazio veliku zahvalnost "Bekamentu", kao i svim drugim kompanijama koje deo svog profita ulažu u društvo.


Zamenik gradonačelnika je podsetio da je nekada u Srbiji zadužbinstvo bilo veoma izraženo, te da je sada vreme da se ta lepa tradicija obnovi. On je pozvao i druge kompanije da u skladu sa svojim mogućnostima slede ovaj primer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading