Napadnut građevinski inspektor opštine Vračar

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.07.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinski inspektor opštine Vračar je napadnut prilikom obavljanja dužnosti, a investitor i dalje odbija inspekciju, saopštila je danas ta gradska opština.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

"U subotu, 7. jula, postupajući po prijavi za bespravno izvođenje radova kojima je ugrožena stabilnost i sigurnost zgrade u Njegoševoj 19A, građevinski inspektor je izašao na lice mesta radi utvrđivanja stanja na terenu", piše u saopštenju u kom se dodaje da je inspektor radnike koje je zatekao ispred lokala pitao za osobu sa kojom bi mogao da razgovara, nakon čega je nepoznato lice izašlo iz lokala, rukovalo se sa snjim i predstavio se kao "glavni za sve".

Inspektor je rekao da je zaposlen u opštini Vračar, da je na teren izašao po prijavi i zatražio od odgovornog lica odobrenje nadležnog organa na osnovu kog se radovi izvode.

- Gospodin je rekao da imaju neki papir, ali da ga nemaju kod sebe, uveo inspektora u prostor i sa njim obišao ceo lokal, objašnjavajući šta su sve izvodili od radova - piše u saopštenju.

Kako je inspektor procenio da je za predmetne radove potrebno odobrenje nadležnog organa, radi sprovođenja zakonskih mera, hteo je da fotografiše prostor u čemu je bio sprečen grubim verbalnim nasrtajem i pokušajem otimanja telefona, piše u saopštenju.

"Zatim se inspektor izmakao, a gospodin ''glavni'' vičući je krenuo ka vratima lokala, kada je naredio prisutnima da odmah ugase svetla, napuste lokal, zatvore vrata i ostave inspektora u lokalu. Nakon par trenutaka, radnici su se već našli napolju. Kada su skoro potpuno zatvorili vrata, neko od radnika je rekao da puste inspektora da izađe, što su nakon nekog vremena i učinili", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, inspektor je o svemu obavestio policiju, a kada je pokušao da načini fotografiju ispred lokala, pomenuti gospodin je ponovo nasrnuo na inspektora, unosivši mu se u lice i govoreći da će morati da uzme i razlupa telefon.

"Inspektor se u strahu od napada izmakao. Ostali radnici su odgovorili dotičnog ''glavnog'', od daljih nasrtaja nakon čega se on odvezao vozilom parkiranim ispred lokala", piše u saopštenju u kom se dodaje da je ubrzo zatim došla policijska patrola.

Inspektor je dao izjavu i podatke o vozilima kojima su se zatečena lica odvezla, a nakon toga pozvan u Policijsku stanicu Vračar radi davanja izjave, i obavešten da će izveštaj biti prosleđen na dalje postupanje i nadležnost.

U saopštenju piše da je izdavanje pomenutog lokala od, 1. decembra 2016. godine, u nadležnosti Sekretarijata za imovinske i pravne poslove grada Beograda, te da je zakupac lokala MARAB.D.O.O.

Za danas je bio zakazan ponovni izlazak na lice mesta i pokušaj utvrđivanja činjeničnog stanja, navodi se i dodaje da inspektor, ni danas, nije izvršio inspekcijski pregled, jer "bahati investitor i zakupac to nije omogućio, jer je objekat bio zaključan".

"Očekujemo da ćemo to učiniti narednih dana, uz asistenciju policije i zaštitu građevinskog inspektora u obavljanju odgovrnog i važnog posla", dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading