Vesić primio francuske industrijalce zainteresovane za IZGRADNJU METROA!

Autor:

Vesti

27.06.2018

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i glavni urbanista Milutin Folić primili su u Starom dvoru predstavnike kompanija iz Udruženja francuskih industrijalaca "Medef", s kojima su razgovarali o izgradnji beogradskog metroa i drugim velikim infrastrukturnim projektima.

 

RepublikaFoto: beograd.rs
Vesić je podsetio da su francuske kompanije veoma prisutne u Beogradu zadnjih nekoliko godina

- Vrednost investicija francuskih kompanija u poslednje dve godine u Beogradu iznosi preko milijardu i osamsto miliona evra - precizirao je zamenik gradonačelnika, podsetivši na investicije u Beogradski aerodrom i sanaciju deponije u Vinči. 

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić sa Francuzima dogovara izgradnju metroa

- Te velike investicije su doprinele da i druge francuske kompanije dođu u Srbiju i Beograd. A danas smo održali sastanak sa predstavnicima desetak kompanija koje su zainteresovane za velike infrastrukturne projekte u našoj prestonici, kao što je izgradnja metroa, širenje tramvajske mreže ili izgradnja obilaznice oko Beograda. Očekujem da će neke od ovih kompanija biti uspešne na međunarodnim konkursima za buduće projekte u glavnom gradu Srbije - istakao je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs

Beograd je, prema njegovim rečima, postao interesantan za investicije iz sveta, posebno kada je reč o francuskim kompanijama, uz zaključak da je to jasan dokaz da Beograd napreduje.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić spreman za nove poduhvate

Događaju su prisustvovali francuski ambasador u Beogradu Federik Mondoloni, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i savetnik predsednika Privredne komore Srbije Aleksandar Kemiveš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Simic

27.06.2018 10:14

Biće to lep projekat za Srbiju.

Martina

27.06.2018 10:15

Veoma je dobro da imamo sto vise zainteresovanih industrijalaca koji su spremni da daju dobru ponudu za izgradnju metroa.

Dragana

27.06.2018 10:26

Francuske investicije su dobro dosle u nasu zemlju.

Bojan

27.06.2018 10:31

Bogami Vesić radi li radi, svaka mu čast.