VESIĆ: Đilas je neznalica, SVAKI NAŠ USPEH KOD NJEGA STVARA HISTERIJU

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

16.06.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izmeštanjem železnice sa prostora Savskog amfitetra Beograd se konačno spušta na reke koje su naš najveci potencijal, a Dragan Đilas se još jednom pokazao kao velika neznalica kada je u pitanju razvoj Beograda, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Đilasove optužbe zbog izmeštanja glavne železničke stanice

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Đilas je na Tviteru napisao da izmeštanje Glavne železničke stanice predstavlja "ludilo jednog čoveka i njegovih Arapa" a tvrdi i da je "nebriga za građane pravo obeležje vlasti".

S tim u vezi Vesić kaže da će ostati zapamćeno da za pet godina vlasti Đilas nije kamen pomerio na Savskom amfiteatru već je "ostavio stare vagone i pacove".

- Kao što nije bio u stanju ni železnicu da izmesti. A nije da nije hteo. Zato svaki nas uspeh izaziva histeriju kod Đilasa. Jer svaki nas uspeh, svaki novi kvadratni metar na Beogradu na vodi je dokaz Đilasove nesposobnosti - kaže Vesić. 

Vesić navodi da plan za izmeštanje železnice iz centra grada, potiče iz 1972. godine i da je predvideo izmeštanje putničkog železničkog saobraćaja na Prokop i Novi Beograd, terminal u Makišu i opremanje i servis vozova u TPS Zemun.

Kako navodi Vesić, odmah zatim država je počela izgradnju ove infrastrukture koja je obuhvatila kilometre tunela, mostova, pruga, stanica i drugih pratecih objekata, ali je projekat zbog raspada Jugoslavije devedesetih zaustavljen.

- Đilas je vladao Beogradom pet godina i imao je priliku da menja ove planove ili da ih sprovodi. Naravno, ništa nije uradio. Verovatno zato što taj posao nije mogao da se nabaci nekom tajkunu - ističe Vesić.

Prema Vesićevim rečima, projekat Beograd na vodi je dao novu snagu građevinskoj industriji koja je pokrenula davno zaustavljene infrastrukturne projekte među kojima je i završetak projekta Beogradski čvor.

- Izmeštanjem železnice sa prostora Savskog amfitetra Beograd se konačno spusta na reke koje su nas najveći potencijal. Pruga koja kao omča oko vrata Beograda danas odvaja delove Palilule, Dorćol, Kalemegdan, Savski Venac od priobalja - konačno će nakon gotovo 50 godina od početka tog projekta biti uklonjena, a na njenom prostoru biće linijski park koji će povezati grad sa rekama - navodi on, saopštio je Beoinfo.

Kako je dodao, zgrada dosadašnje železničke stanice postaće Istorijski muzej Srbije.

Ove godine počinje i potpuna rekonstrukcija Savskog trga na kome će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, čime će taj trg postati pandan Trgu Republike i Beograd će dobiti drugi centar koji simbolicno znači spustanje grada na reke, dodaje.

- Sve bi to Đilas kao bivši gradonačelnik trebalo da zna, a ne zna -konstatovao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Ceca

16.06.2018 17:32

Slazem se sa Vesicem zaista je tako, Djilas jeste neznalica.

babura

16.06.2018 17:35

Đilas iz dana u dan pokazuje koliko je nemoćan i jadan. Udelite mu kakav posao da se okane politike. a daaa.....pa on ima više poslova, do duše mutnih ali nema veze. hahahah

aca

16.06.2018 17:36

Zbog toga je Vesić tu gde jeste,a Đilas tu gde jeste!

Milana

16.06.2018 17:40

Histerican Djilas kome smeta uspeh VEsica i SNSa