EVO šta je Vesić rekao o SEČI stabala na Petlovom brdu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.05.2018

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Seča stabala u parku "Borići" na Petlovom brdu bila je neizbežna", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Gradski menadžer Goran Vesić

On je dodao da su Putevi Srbije napravili maksimalni kompromis kako bi najmanje stabala bilo posečeno.

- Budite sigurni da nije postojalo drugo rešenje kao što možete da budete sigurni da će nova stabla biti posađena. Grad sprovodi strategiju pošumljavanja i imamo politiku da na svako posečeno stablo zasadimo dva nova - rekao je Vesić novinarima nakon obilaska deponije u Vinči.

Napomenuo je da to inače nije problem Grada, jer su Putevi Srbije i Zavod za zaštitu prirode republička preduzeća, a s druge strane naglasio je da je sačuvano više od 1.200 stabala koja su po prvobitnom planu trebalo da budu posečena. 


Gradski menadžer rekao je i da razvoj grada ne može da se "zaustavi zbog jednog stabla", te da je veoma malo građana protestovalo u odnosu na broj žitelja tog naselja. 

- Svake godine sadimo impresivni broj stabla. Cilj Grada je da sa 15 odsto, koliko je sada pokriveno šumom, u narednih 10 godina taj broj podignemo na 30 odsto - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading