(FOTO) BORBA ZA OMILJENI PARK NA PETLOVOM BRDU: Ljiljanu su odneli kao džak!

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2018

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U parku Borići, na Petlovom brdu u Beogradu, nalaze se jake snage pripadnika MUP.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Drama na Petlovom brdu

Zbog najavljene gradnje petlje "Petlovo brdo 2" u sklopu obilaznice oko Beograda i najavljene seče stabala, udruženje građana i danas protestuje.

- Ljiljanu L. koja je bila na drvetu kada su stigli, odneli su kao džak. Sada je jedna devojka Sara na drvetu. Stablo je visoko i ne mogu da je spuste, a ona nema nameru da siđe - priča Dejan Jovanović, lider ovog udruženja. 

Jovanović za B92.net kaže da su došli ljudi iz svih delova Beograda i potvrđuje da je jedna komšlinica uhapšena, ali i da je jedna devojka na drvetu i da ne želi da siđe. 

- Posečen je najlepši deo, posekli su i ono što nisu smeli da diraju. Policija to nije sprečila i 12-13 stabala nije preživelo. Policija najavljuje da će dovesti vatrogasce da na silu spuste tu devojku sa drveta. Mi smo tražili da izvođač svoje radove premesti na drugu lokaciju, a da se dogodila javna rasprava na kojoj je trebalo da se razmatra razuman predlog, do ovoga ne bi došlo. Uopšte nije bilo potrebno da se ta stabla iseku. Suština problema je da je neko pogrešio kod projekta i izvođenja radova kod petlje Orlovača. Umesto da tu grešku isprave, oni su nastavili dalje - naveo je Jovanović. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Ljiljanu su "odneli kao džak", a Sara se ne da!

Prema njegovim rečima, policija sprečava građane da dodaju vodu devojci koja se nalazi na drvetu i odbija da siđe. 

Dodao je i da očekuje još veći broj građana u popodnevnim satima, "kada vide na šta to sad liči". 

- Stabla koja su planirana za seču, ekipe firme "Ratko Mitrović" već su posekle! A da stvar bude gora, radnici nastavljaju sa sečom stabala koja nisu bila obeležena! Iako su šumarski inspektori upozorili radnike da to ne rade, oni nastavljaju, a policija ne reaguje. Podsetimo, žitelji ovog dela Rakovice od sinoć dežuraju u svom omiljenom parku, a da su rešeni da oazu brane životima, sinoć su simbolično pokazali vezivanjem za drveće koje je obeleženo za seču - navodi beogradski list. Policija je tu, ne dozvoljavaju građanima da priđu, javlja izveštač beogradskog lista sa mesta zbivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading